Evenimentul Zilei > Actualitate > Bistrița! Preot infectat după ce a o oficiat o slujbă de înmormântare
Bistrița! Preot infectat după ce a o oficiat o slujbă de înmormântare

Bistrița! Preot infectat după ce a o oficiat o slujbă de înmormântare

Un preot ortotox din localitatea Ilva Mică, județul Bistrița Năsăud, a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus, după ce a participat la slujba de înmormântare a unui localnic.

Persoana a murit la spital, în urma unei pneumonii severe, cazul nefiind tratat ca o infecție cu Covid19. Cu câteva ore înainte de deces, medicii i-au recoltat probe din nas și din gât, dar rezultatul a venit mult prea târziu, astfel încât familia a organizat o slujbă de înmormântare, conform tradiției. Rezultatul în acest caz a fost pozitiv. Slujba de înmormântare a avut loc în data de 2 aprilie, după tradiția locului, mortul fiind expus pentru tot parcursul slujbei.

„Așa am înțeles, că azi i-a sosit rezultatul și e pozitiv. A fost unul din preoții ce a oficiat slujba la bărbatul ce a murit și a fost depistat cu COVID-19. Apoi, el nu s-a simțit prea bine și s-a autoizolat. El singur. Acuma, familia celui care a murit nu are simptome, da-poi nici nu știi de unde a putut lua. El s-a autoizolat, a stat în casă cu familia, dar separat de ei”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

După ce au venit rezultatele, familia persoanei decedate a intrat în carantină. Preotul a început să se simtă rău și a mers la spital, unde i s-a făcut un test rapid care a confirmat că este infectat cu temutul coronavirus.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: