Biserica a fost inițial ridicată în localitatea Hliboca din Ucraina, însă a fost demontată și reasamblată la Pomârla, din Botoșani, pee moșia boierului Bașotă. 

În 1813, biserica a fost din nou strămutată, fiind demontată de săteni și reasamblată într-o singură noaptee, în Corjăuți, unde este folosită și în prezent ca biserică a satului, potrivit Agerpres.ro.

"Povestea acestei biserici este foarte interesantă. Satul Corjăuți are parte de această nestemată în 1813, când viețuitori ai acestor meleaguri, țărani destoinici, se duc și cară biserica într-o singură noapte. Biserica este adusă la Corjăuți de la Pomârla, dar ea nu a fost construită inițial acolo, în Pomârla, pe moșia lui Bașotă. Ea a fost adusă acolo de la Hliboca', a declarat primarul comunei Hilișeu Horia, Ioan Butnaru.

Biserica este foarte bine conservată, având o structură de lemn și un turn clopotniță la intrare. 

Temelia și soclul sunt din piatră, pereții din bârne de stejar, iar acoperișul, inițial din draniță, a fost înlocuit cu tablă. Icoanele de pe catapeteasmă sunt din lemn de tei, pictate în stil bizantin și bine conservate.