Evenimentul Zilei > International > Bill Gates a devenit comisarul cu propaganda al Chinei. Ce interes are?
Bill Gates a devenit comisarul cu propaganda al Chinei. Ce interes are?

Bill Gates a devenit comisarul cu propaganda al Chinei. Ce interes are?

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, lasî lumea întreagă mască. Într-un interviu acordat agenției Xinhua, nu există să laude autoritățile chineze pentru hotărârea de a acorda prioritate climatului și de a contribui la reducerea emisiilor de carbon.

Bill Gates s-a făcut comisarul cu propaganda al Chinei. „Este grozav faptul că președintele Xi face din climă o prioritate și vrea să colaboreze cu alte țări în acest sensÂ, a declarat Gates într-un interviu acordat Xinhua.

„Fără contribuțiile Chinei, multe dintre produsele  cheie (în combaterea schimbărilor climatice), cum ar fi bateriile și energia solară, nu ar fi atât de accesibile”.

Bill Gates s-a făcut comisarul cu propaganda al Chinei.

„Sper că inovatorii din China pot reduce suficient costul energiei verzi, astfel încât China să își poată crește chiar și angajamentul de a utiliza energia regenerabilă în cadrul Inițiativei Belt and Road”.


„Încearcă să extragă virusuri preistorice”. Rușii se joacă cu focul


Vorbind despre sursele emisiilor de dioxid de carbon, de la uzinele care produc oțel și ciment până la cultivarea orezului și fermele de animale, Gates a spus că lumea nu poate neglija niciunul dintre aceste domenii dacî vrea sî ajungă la emisii zero.

„Pentru a rezolva aceste probleme, inovația este cheia”, a spus Gates, menționând că firmele chinezești își măresc bugetele de cercetare și dezvoltare, noteazî China Daily.

Bill Gates s-a făcut comisarul cu propaganda al Chinei. Pledoarie pentru colaborare

Mai mlt, cofondatorul Microsoft, a preluat și o altă idee șpe care propaganda chineză încearcă de multă vreme să o promoveze. Și acume că cele mai mari două economii ale lumii, trebuie să colaboreze. „Ambele țări au oameni inteligenti uimitori în generația tânără, care ar fi mândri să facă parte din acest lucru”, a spus Gates.


Erdogan îi propune un târg lui Biden. A ajuns „sultanul” la capătul puterilor?


Cine îl ascultă pe Bill Gates poate avea impresia că în China e raiul ecologiștilor

Datele disponibile la nivel internațional arată, însă, cu totul altceva, China are, începând din 2004, cea mai mare amprentă de carbon din lume.

Mai mult, în 2018 era responsabilă pentru 28,5% din emisiile globale de dioxid de carbon. Cu alte cuvinte, laudele grețoase adresate de magnat regimului comunist de la Beijing sunt pur și simplu mincinoase. Și atunci apare întrebarea, ce interese are Bill Gates să ajute mașina de propagandă a Chinei.


Casa Albă, privatizată de rudele-căpușă? Metoda Hunter Biden face istorie