BLOCAJ fără precedent la camerele de gardă. Peste 90 de răniți în accidentul de tramvai

BLOCAJ fără precedent la camerele de gardă. Peste 90 de răniți în accidentul de tramvai

Cel puțin 92 de persoane au fost rănite în accidentul de tramvai care s-a produs, în această dimineață, în Pasajul Lujerului. Șapte dintre ele au rămas internate, iar trei sunt în stare foarte gravă. Spitalul Universitar a înființat chiar și o linie telefonică la care rudele pacienților pot suna ca să afle starea acestora.

Trei dintre victime se află într-o stare mai gravă, printre care și un vatman. Aceștia au suferit traumatisme cranio-cerebrale și ar putea avea nevoie de intervenții chirurgicale. Restul persoanelor rănite au suferit contuzii și fracturi. 27 de victime au fost duse la Spitalul Floreasca, iar patru dintre ele au rămas până în acest moment internate. Alte 34 de persoane rănite au fost aduse la Spitalul Universitar,însă o bună parte dintre ele au plecat deja acasă. Cel mai grave răniți sunt o femei de 53 de ani care a suferit o fractură de gleznă și un bărbat de 28 de ani cu un traumatism fracial. Trei pacienți au nevoie de intervenție chirurgicale. Mai mult, Spitalul Universitar a înfiinţat o linie telefonică de urgenţă, la care rudele celor implicaţi în accident pot suna să afle starea pacienţilor: 021. 601.26.37. Alți 14 răniți se află la Elias, a precizat Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD. Nu toate victimele sunt rănite grav. Alte zeci de persoane au fost transportate la spital cu mijloace proprii. Medicii efectuează, în acest moment, investigații și analize pentru a stabili starea răniților.

Printre victime se află și un copil, care a fost transportat inițial la Spitalul Floreasca și ulterior trimis la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Medicii spun că starea acestuia este stabilă. Imediat după producerea accidentului, la fața locului au ajuns două ambulanțe, după care numărul acestora a fost suplimentat. În total, 15 ambulanțe pentru victime multiple au acționat pentru a salva viața celor răniți. CITIȚI ȘI:
  • ACCIDENT GRAV CU PATRU TRAMVAIE în București. Peste 60 de răniți. VEZI reconstituirea și cum se circulă în zonă | FOTO
  • Accident colectiv de muncă în Pasajul Lujerului, în urma ciocnirii a trei tramvaie: "Vatmanii erau la muncă, iar oamenii mergeau la serviciu"
  • ACCIDENTUL DE TRAMVAI. Trei vatmani vor fi audiaţi
  • Primăria Capitalei: Tramvaiele implicate în accident au fost modernizate
  • ACCIDENTUL DE TRAMVAI. Trei vatmani vor fi audiaţi