Evenimentul Zilei > Actualitate > BICHIR: Strategia anti-Basescu
BICHIR: Strategia anti-Basescu

BICHIR: Strategia anti-Basescu

Florian Bichir ii aminteste lui Tariceanu ca a mintit.

Povestea cu biletul lui Tariceanu este foarte simpla. Habar n-am daca gestul poate fi incadrat juridic si sincer nici nu ma intereseaza. Cu doua zile inainte de aparitia acestui petic de hartie, premierul declara, fara sa clipeasca, faptul ca totul este o facatura si ca  acesta nici macar nu exista.

O minciuna crasa! In orice alta tara din lume, o astfel de minciuna il arunca pe tusa pe autor, il excludea definitiv din viata politica. Amintiti-va ca, in Statele Unite, Bill Clinton si-a pierdut orice urma de credibilitate nu pentru fanteziile sale erotice, ci pentru ca a mintit. La noi, Tariceanu – fara ca macar  sa roseasca  – tipa ca-n gura de sarpe ca-l persecuta presedintele, o da cu RAPPS-ul, cu Golden Blitz, aceeasi ciorba reincalzita. 

Razboiul dintre palatele Victoria si Cotroceni este total. Stafurile s-au pus pe treaba si exista o bursa a documentelor extrem de agitata. Liberalii i-au luat in vizor pe oamenii presedintelui. Dupa Elena Udrea au plecat oamenii pana la Buzau  ca sa afle si ce suzeta avea cand era mica, lui Virgil Carstea ii numara bancile din parcuri, lui Razvan Murgeanu ii sunt cautati colegii de santier sa vada ce fel de baiat era cand lucra la Canal ca inginer.

Telefonul  Laurei Andresan a inceput sa sune, insa nu pentru oferte la pictoriale, ci pentru a fi chestionata cu privire la Liviu Negoita. Toti, dar absolut toti oamenii de incredere ai presedintelui, sunt luati la puricat. Asta ca sa nu mai vorbim despre afacerile ministrilor PD-isti…  Orice hartiuta este importanta in razboiul care se va declansa din nou.

Adevarat este ca nici oamenii PD-ului nu stau degeaba. Au fost scoase de la naftalina interviurile lui Dan Amedeo Lazarescu, tatal vitreag al lui Tariceanu, care spunea despre actualul premier ca „orice parinte isi doreste sa aiba copii frumosi si destepti. Al meu este doar frumos”. Declaratiile nu tocmai magulitoare ale lui Tariceanu despre Patriciu, cand s-a rupt PNL-AT, sunt si ele bine puse in dosare. Afacerea „Portile de Fier”, SAFI, casatoria intr-o biserica catolica de la Budapesta sunt si ele arhivate  si vor aparea atunci cand va fi  nevoie.

In acest razboi total, nimic nu este lasat la voia intamplarii. Presedintele Traian Basescu este insa in dezavantaj. Daca in spatele lui Tariceanu sta, de bine de rau, PNL-ul sau o parte din el, Basescu pare parasit de greii PD-ului. Varfurile democratilor par sa se fi distantat de presedinte, spalandu-se pe maini precum Pilat din Pont. Nu de putine ori, ministrii, dar si somitati din PD  au fost auziti discutand cu amicii lor liberali:  „Asa este el, Basescu, ce, nu-l cunoasteti? Nu-l bagati in seama, important este ca noi sa ne intelegem. Hai noroc!”. Multi au uitat insa ca, daca nu era Basescu, PD-ul poate facea acum alianta cu Vasile, cainele din Modrogan,  si spera ca in 2009 sa prinda macar ceva locuri de consilieri, nicidecum sa intre in parlament.

Nu sunt Mafalda, nici oracolul din Pipera, dar cred ca urmatoarea mutare a liberalilor va fi  legata de dosarul de Securitate al lui Basescu. Iar democratii vor tipa din nou, cu fundurile incalzite de scaunele ministeriale. Replica poate veni numai de la Cotroceni…

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: