Evenimentul Zilei > Justitie > Alina Bica primește o LOVITURĂ DURĂ! Cererea de eliberare, RESPINSĂ de Tribunalul din Costa Rica
Alina Bica primește o LOVITURĂ DURĂ! Cererea de eliberare, RESPINSĂ de Tribunalul din Costa Rica

Alina Bica primește o LOVITURĂ DURĂ! Cererea de eliberare, RESPINSĂ de Tribunalul din Costa Rica

Cererea de eliberare a Alinei Bica a fost respinsă de tribunalul din San Jose, Costa Rica.

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas a respins cererea de eliberare din detenție reventivă înaintată de Alina Bica. Anterior, și Elena Udrea primise același verdict.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica. Statul român trebuie să formuleze în această perioadă procedura de extrădare.

Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, când au fost reţinute de Interpol. România și Costa Rica nu au un tratat bilateral de extrădare.

Alina Bica, fost rocuror-șef DIICOT, a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, într-un dosar în care a fost cercetat Adriean Videanu.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă ea a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: