Berceanu: "Daca era Ceauşescu, îi spânzura pe toţi"

Berceanu: "Daca era Ceauşescu, îi spânzura pe toţi"

Revista presei.

România Liberă

Berceanu: "Daca era Ceauşescu îi spânzura pe toţi"

Contractul dintre statul roman si compania americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, ar putea fi reziliat daca in aproximativ o saptamana cele doua parti nu semneaza un protocol, a declarat ieri ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Daca nu semnam cu Bechtel ceea ce incercam sa obtinem pentru anul asta printr-un protocol, atunci ne indreptam spre un adio, e adevarat dureros, insa nu putem accepta un contract in care Bechtel are toate drepturile, iar statul roman toate obligatiile. Singura lor problema e cum sa mai ia cateva milioane de euro si sa nu dea nimic, (...) Pentru ce s-a intamplat la Autostrada Transilvania, daca mai traia Ceausescu, ii spanzura pe toti", a declarat ministrul Transporturilor. Daca protocolul nu va fi semnat intr-o saptamana, contractul va fi reziliat, iar statul roman va plati penalitati de circa 50-60 milioane euro. Libertatea

Michael Jackson rămâne fără carne

Michael Jackson suferă de o infecţie acută a pielii cauzată de stafilococul aureus meticilino rezistent, o afecţiune ce ameninţă să-i mănânce, la propriu, carnea.

Cântăreţului i se administrează antibiotice prin perfuzii pentru a elimina bacteria care, conform surselor, s-a extins la nivelul întregului organism. Superstarul, în vârstă de 50 de ani, a fost surprins de fotoreporteri în timp ce intra într-o clinică din Beverly Hills, având faţa şi mâinile inflamate şi iritate, în ciuda eforturilor sale de a-şi masca înfăţişarea.

Adevărul

Primăria a făcut pace cu cabliştii

Reprezentanţii Primăriei şi ai societăţii UTI spun că operatorii de cablu vor face parte din reţeaua subterană. Reţeaua de fibră optică este contestată de preşedintele Asociaţiilor de Comunicaţii prin Cablu, Radu Petric, care spune că Primăria că nu are specialişti pentru acest proiect.

La o zi de la expirarea termenului până la care operatorii de cablu au avut de ales integrarea în proiectul NetCity sau nu, ieri a avut loc o demonstraţie de curăţat stâlpii de cabluri. Cu toate că ieri la prânz a fost dat jos doar un cablu, zona-pilot compusă din bulevardele Unirii, Decebal, Burebista, şoseaua Mihai Bravu şi Calea Dudeşti va fi curăţată în următoarele săptămâni. În caz contrar, Primăria va aplica sancţiuni. Ziua

Xenofobie şi circ in Italia

Societatea civila din Italia se ridica impotriva xenofobiei si rasismului din peninsula. Everyone Group, organizatie pentru apararea drepturilor omului, solicita clubului Internazionale Milano si Federatiei Italiene de Fotbal sa ia apararea fotbalistului Mario Balotelli, atacant al lui Inter si al nationalei italiene "sub 21".

Balotelli, african la origine, este italian get-beget, nascut in Sicilia. El s-a logodit cu fotomodelul Costanza Caracciolo si din aceasta cauza este supus unui val de injurii pe forumurile neo-nazistilor de la "Storm Front" si "White Pride". Activistii pentru drepturile omului le cer si antrenorilor Mourinho si Casiraghi sa asigure la echipele lor "o atmosfera senina" pentru vedeta ghanezo-italiana. Cancan

Băieţi de avocaţi şi consilieri locali, traficanţi de heroină

Pustii de bani gata prinsi de politistii si procurorii antidrog au povestit anchetatorilor despre clientii de lux pe care ii aprovizionau cu cocaina. Parintii unora dintre traficanti sunt membrii in consiliul local al Primariei Sectorului 6, in timp altii sunt odraslele unor avocati celebri.

Politistii si procurorii antidrog au supravegheat timp de un an o grupare de traficanti care aproviziona cluburile si cafenelele de lux din Bucuresti. Sub numele de cod "Cocktail", actiunea a demarat in cursul zile de marti, cand au fost retinuti 20 de tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 24 de ani. Gândul

Elena Udrea vrea 75 de milioane de euro pentru un brand de ţară

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat că vrea să contracteze 75 de milioane de euro din fonduri europene, bani care vor fi folosiţi pentru construirea brandului de ţară şi promovarea imaginii României în lume. Firma care se va ocupa de imaginea ţării urmează să fie aleasă printr-o licitaţie internaţională.

“Caietul de sarcini pentru achiziţionarea execuţiei brandului turistic naţional este finalizat şi vom organiza licitaţia imediat ce bugetul va fi aprobat. Va fi o licitaţie internaţională, fiindcă vrem să se înscrie firme cu renume internaţional”, a declarat Elena Udrea, adăugând că un brand executat de o firmă cunoscută are mai multă credibilitate. “Inclusiv prin această licitaţie dorim să deschidem interesul internaţional pentru România, dorim să promovăm însăşi licitaţia ca o formulă care să confere atracţie internaţională”, a spus ministrul. “Sperăm ca până în şase luni de la obţinerea contractului să avem partea de execuţie, urmând apoi promovarea”, a mai spus Udrea.

Jurnalul Naţional

Boc şi Geoană bat palma, Videanu se cere la WC!

Ministerul Economiei. Adriean Videanu este "omul negru" din coaliţia de Guvernare. Pe negocieri clar stabilite între Mircea Geoană şi Emil Boc, singurul care nu doreşte să pună în practică deciziile celor doi este Adriean Videanu. În aceste condiţii, ministrul Economiei pune în pericol funcţionarea Alianţei. S-a văzut şi ieri, când cei doi lideri i-au cerut ministrului să schimbe directorul de la SNLO cu un social-democrat, iar la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari să se poarte o altă negociere. Videanu a părăsit sala cu promisiunea că va reveni. Şi dus a fost!

Delegaţiile PSD şi PD-L s-au întrunit ieri la Bucureşti pentru a discuta divergenţele apărute la Gorj. Liderul PSD, Mircea Geoană, i-a cerut liderului PD-L, Emil Boc, ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia să revină social-democraţilor, aşa cum se stabilise iniţial. Ambii lideri ai Alianţei de Guvernare au fost de acord cu această propunere, chiar şi ministrul Videanu părea, iniţial, că nu-i deranjat de o astfel de decizie. Zis şi făcut! Emil Boc îi cere lui Videanu să emită un ordin de schimbare a democratului Daniel Burlan cu propunerea PSD Gorj, respectiv Corneliu Boldor.