Evenimentul Zilei > Social > Beneficiile unui implant dentar pentru bunicii tăi!
Beneficiile unui implant dentar pentru bunicii tăi!

Beneficiile unui implant dentar pentru bunicii tăi!

Pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii se confruntă cu pierderea parțială sau totală a dinților, acest proces afectând considerabil calitatea vieții personale și sociale. Din fericire, procedura de tratament cu implant dentar este o soluție convenabilă, noii dinți fiind aproape identici cu cei naturali.

Astfel, seniorii își vor redobândi frumusețea zâmbetului și vor uita de disconfort și multe alte probleme cauzate de lipsa dinților.

De ce bunicii tăi sunt candidații perfecți pentru această procedură?

Întrucât, după vârsta de 60 de ani, pierderea de calciu din organism este accentuată, sănătatea dinților este vizibil afectată. Deteriorarea rădăcinilor dinților, reducerea densității osoase a maxilarului și afecțiunile gingivale sunt probleme frecvente în rândul seniorilor.

Pierderea dinților cauzată de vârstă, leziuni, carii dentare și multe alte probleme ale cavității bucale poate fi corectată prin procedura cu implant dentar. Și, pentru că persoanele în vârstă care nu mai pot mesteca, zâmbi sau vorbi sunt predispuse către pierderea poftei de mâncare, retragerea din societate și izolare, această procedură devine o necesitate pentru ei.

Le îmbunătățește nutriția

La vârsta lor, bunicii au nevoie, mai mult ca niciodată, să își mențină corpul sănătos și să se alimenteze cât mai echilibrat, consumând legume și fructe proaspete, iar tratamentul cu implant dentar poate fi exact ceea ce îi poate ajuta. Acesta ajută la redobândirea capacității de a mușca și a mesteca, fără durere și disconfort. Odată ce mușcătura este restabilită, bunicii tăi vor putea mânca toate fructele și legumele care le plac.

Astfel, ei pot consuma alimente nutritive, își îmbunătățesc alimentația și, totodată, sănătatea generală. În plus, mestecarea corectă va avea beneficii imediate asupra sănătății digestive.

Le îmbunătățește aspectul facial și le redă zâmbetul

Dinții lipsă afectează în mod direct forma feței, zâmbetul și încrederea în sine a seniorilor. Poți să fii sigur că, odată ce vor avea dantura reabilitată, bunicii tăi nu vor mai avea rețineri în a zâmbi și a vorbi cu cei dragi!

Prin urmare, procedura cu implant dentar este o alegere inspirată pentru seniorii din familia ta!

Le redă încrederea în sine

Eliberați de povara dinților lipsă și a disconfortului, dar și de stresul și jena create de problemele dentare, bunicii tăi vor avea o viață mai bună și sănătatea li se va ameliora pe mai multe planuri.

Calitatea vieții este direct condiționată de modul în care te simți, iar felul în care trăiești afectează starea generală de sănătate. În concluzie, dacă vrei ca bunicii tăi să fie sănătoși și să aibă o viață împlinită și echilibrată, informează-i în legătură cu tratamentul cu implant dentar!

Este o investiție pentru toată viața

Dacă protezele dentare trebuie schimbate o dată la 5 ani, implantul poate avea o durată de viață de până la 15 sau chiar 20 de ani! Prin urmare, pentru seniori este o investiție inteligentă și de durată de care pot beneficia până la sfârșitul vieții, fără a fi necesară înlocuirea.

Se întrețin ușor și facilitează igiena bucală

Întrucât sunt bine fixate în maxilar, igiena bucală se poate face fără probleme sau disconfort, exact ca și în cazul danturii naturale. Prin urmare, bunicii tăi vor putea întreține ușor și corespunzător noii dinți, acest aspect fiind esențial pentru sănătatea bucală și durabilitatea lucrării.

Procedura de tratament cu implant dentar este benefică la orice vârstă, dar, în cazul seniorilor, este o necesitate! Oferă-le bunicilor tăi șansa de a mânca, vorbi și zâmbi ca la 30 de ani și vorbește-le despre această soluție de tratament inovatoare!