Potrivit sursei citate, consilierii lui Trump l-au avertizat constant că apelurile realizate cu telefonul său mobil nu sunt securizate, dar liderul de la Casa Albă continuă să refuze să renunțe la folosirea telefoanelor personale pentru a discuta cu prietenii săi.  

Oficialii americani, care au făcut aceste dezvăluiri sub protecția anonimatului, au declarat că agențiile de informații din SUA au aflat despre acest lucru de la surse din cadrul unor autorități străine și în urma interceptării comunicaților între oficiali străini.  

Președintele are la dispoziție două telefoane oficiale marca iPhone care au fost modificate special de Agenția de Securitate Națională (NSA) pentru a elimina o serie de vulnerabilități. 

Pe lângă cele doă dispositive, Trump mai utilizează și un telefon mobil personal care însă nu este diferit de milioane de dispozitive iPhone din întreaga lume. Președintele nu vrea să renunțe la telefonul personal pentru că doar pe acesta poate stoca contacte. 

Serviciile americane au ajuns la concluzia că Beijingul încearcă să se folosească de informațiile culese din aceste apeluri – cum gândește Trump, ce fel de argumente tind să-l convingă și pe cine este înclinat să asculte – pentru a influența atitudinea Washingtonului.