Transferul lui Alexandru Chipciu de la FC Braşov la Steaua a fost parafat, dar oficializarea tranzacţiei se va produce zilele viitoare. Mijlocaşul a recunoscut sâmbătă, după meciul "stegarilor" de la Mediaş, că acela a fost ultimul joc în tricoul "galben-negrilor".

"Din ce ştiu eu, voi merge la Steaua. Nu mă despart uşor de FC Braşov. Oricât mi-ar fi de greu, cred că Steaua e cea mai bună alegere pentru mine", a declarat tânărul internaţional în vârstă de 22 de ani.

Această tranzacţie ar putea produce un cutremur de proporţii în fotbalul românesc, între Gigi Becali şi finul său Cristi Borcea. Chipciu era deţinut în coproprietate de FC Braşov şi Sporting Piteşti, club la care acţionar este şi şeful "câinilor" Nicolae Badea.

Cristi Borcea spera să poată profita de această portiţă ca să-l aducă pe jucător în "Groapă". Ardelenii aveau dreptul să-l vândă pe fotbalist fără acordul argeşenilor, însă cu condiţia să le vireze jumătate din suma de transfer. "Nu dau decât 200.000 de euro pe Chipciu, atât e valoarea lui. Să nu creadă Nicolae Badea că o să ia bani mai mulţi, că nu are de unde", a declarat recent Gigi Becali.

Suma transferului, susţin surse din cadrul clubului braşovean, ar fi de 1.500.000 de euro, dar grosul banilor va fi virat pe altă căi în conturile lui Ioan Neculaie, patronul "galben-negrilor". Astfel, în loc să primească 750.000 de euro, Sporting Piteşti şi Nicolae Badea vor încasa doar 100.000 de euro. În aceste condiţii, rămâne de văzut cum va "înghiţi" Cristi Borcea această "ţeapă" de la naşul Gigi Becali, care loveşte direct şi în bugetul "câinilor".

Îl vor şi pe Spadacio

Steaua pare de neoprit pe piaţa transferurilor, chiar dacă pe lista UEFA pentru meciurile din Liga Europa nu poate trece decât trei nume noi. Mai nou, steliştii au pus ochii pe fostul rapidist Juliano Spadacio, care a jucat sporadic la PAOK Salonic. Singura problemă ar fi salariul pe care-l cere brazilianul, imens faţă de posibilităţile lui Gigi Becali.

"Roş-albaştrii" s-au mai înţeles şi cu Dănănae şi îi mai vor pe Sepsi şi pe Varga.

"Din ce ştiu eu, voi merge la Steaua. Nu mă despart uşor de FC Braşov. Oricât de greu mi-ar fi, cred că Steaua e cea mai bună alegere pentru mine.”
ALEXANDRU CHIPCIU, mijlocaş transferat de Steaua

ADVERSAR

Feyenoord a bătut-o pe Twente cu 3-2

Twente Enschede, adversara Stelei din şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa a pierdut ieri, în deplasare, meciul cu Feyenoord Rotterdam, cu scorul de 3-2. Partida contând pentru etapa a 17-a din "Eredivisie" a avut o desfăşurare spectaculoasă. Gazdele au condus cu 3-0 la pauză, după hattrick-ul lui Guidetti, dar Twente a făcut finalul interesant după ce a marcat prin Chadli (56) şi L. De Jong (66). Twente se clasează pe locul trei, cu 33 de puncte.