Evenimentul Zilei > Actualitate > Băutură alcoolică în loc de spirt. La ce spital se folosește deja?
Băutură alcoolică în loc de spirt. La ce spital se folosește deja?

Băutură alcoolică în loc de spirt. La ce spital se folosește deja?

Din cauza lipsei de soluții dezinfectante, mai ales inexistența pe piață a spirtului, spitalele din Japonia sunt nevoite să folosească băutură alcoolice pentru a combate Coronavirusul.

Spitalele din Japonia, supraaglomerate de pacienții bolnavi de Covid-19, au rămas fără soluții dezinfectante așă că au fost nevoite să recurgă la diverse „trucuri” pentru a face față numărului tot mai mare de bolnavi, scrie Agerpres.

Din cauza situației actuale, medicii s-au văzut nevoiți să folosească băuturi alcoolice foarte tari pentru a dezinfecta diferite suprafețe sau chiar și mâinile.

Băuturile spirtoase care conţin un procent de alcool cuprins între 70% şi 83% pot fi folosite pentru dezinfectarea mâinilor potrivit noilor reguli adoptate printr-un document emis de Ministerul japonez al Sănătăţi.

Băuturile în care un astfel de conţinut ridicat de alcool se poate găsi sunt votca, însă băuturile japoneze tradiționale, precum sake și shochu, conțin între 22 și 45% alcool, deci nu pot fi folosite pentru asta.

Anumiţi producători de sake au demarat producţia de băuturi tari pentru a da curs cererii de dezinfectanţi.

Potrivit reglementărilor din Japonia, soluţiile dezinfectante trebuie să aibă un conţinut de alcool cuprins între 76,9% şi 81,4%.