Bătăușul lui Lucky, Plăcintă din Titan, anchetat pe Facebook și pe Google

Bătăușul lui Lucky, Plăcintă din Titan, anchetat pe Facebook și pe Google

Rețeaua de socializare Facebook a intrat în fierbere în ultimele două zile. Totul a început de la un filmuleț făcut de o tânără cu telefonul mobil. Un câine maidanez, subnutrit, căruia i se vedeau coastele, a fost luat la pumni de un vlăjgan. În câteva ore a fost aflat.

Lucky, un câine maidanez din Parcul Circului din Capitală, se plimba ca de obicei printre oameni din fața unui birt. Era bucuros că e băgat în seamă și mângâiat, însă slab de i se vedeau coastele prin blană. O tânără, căreia i se făcuse milă de el, l-a filmat cu telefonul, să-i sensibilizeze și pe alții și spera că-l poate salva. Din senin, de peste stradă apare o gașcă de vreo 5 tineri.

Unul dintre ei, mai înfierbântat, își îngige picioarele într-un troian de zăpadă și începe să facă eschive de boxer în fața maidanezului. Câinele îi răspunde lătrând leșinat, mai mult în joacă decât să-l atace. Vlăjganul îl ațâța în continuare. Și când vede că aproape a cedat câinele să mai latre, spre stupoare oamenilor din zonă, îi prinde un pumn în cap, de-l face sanie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tânăra care l-a filmat a reacționat, iar boxerul i-a dat răspunsul:„Ai filmat, filmeaz-o și pe asta!”, și o scuipă. Filmulețul făcut cu telefonul mobil a fost postat pe Facebook la prânz. În aproximativ o oră a fost distribuit de aproape 1.000 de ori de alți membri ai rețelei și a strâns sute de comentarii.

Ei bine, vlăjganul a primit o lecție pe care nu o va uita prea curând. În scurt timp, până spre seară au apărut toate informaţiile despre şi nu de la poliţie, ci aflate prin intermediul internetui. S-a aflat că îl cheamă Răzvan Bogdan și că stă în sectorul 3. Au fost descoperită inclusiv adresa sa, cu numărul de bloc, scară și apartament. Mai mult, tot cu ajutorul internetului, o captură de pe Google Street View a detaliat exact apartamentul. Prietenii îl alintă Plăcintă, îi place să meargă la sală și își umflă mușchii de câte ori își face poze în oglindă.

Tânără care a filmat toată scena a dus câțelul la un control veterninar: „Cățelul e bine! I-am făcut analize, a primit vitamine și tot ce trebuie intravenos, e sub supraveghere medicală la o clinică particulară(...) Cât despre personajul devenit public enemy No.1... cățelul a fost și este prioritare pentru că el are suflet pur, oameni răi vor exista întotdeauna... restul e poveste(...) „Vedeta” acestei zile trebuia să fie cățelul, dar i-a luat locul un alt animal... Mă înțelegeți, sper.”

<iframe width="480" height="300" src="http://www.220.ro/embi/rX48RYjWGE" frameborder="0"></iframe><br>Vezi mai multe din <a href="http://www.220.ro/video-news/" target="_blank">Stiri, evenimente</a> pe <a href="http://www.220.ro" target="_blank">220.ro</a>