În prezent, din cei 10 membrii ai boardului CEC Bank doar patru sunt executivi, din care unul este cel al Preşedintelui boardului CEC Bank Radu Graţian Gheţea care este şi directorul executiv al băncii.

Cei nouă candidaţi care vor fi selectaţi în cele din urmă trebuie să primească şi avizul Băncii Naţionale. Boardul CEC Bank este format în prezent din zece membri, dintre care şase sunt neexecutivi (Ciprian Badea, Eugen Dragoş Doroş, Magdalena-Luminiţa Manea, Mihai Gogancea Vătăşoiu, Mirela Sitoiu şi Valentin Tiberiu Mavrovin) şi patru sunt executivi (preşedintele băncii Radu Graţian Gheţea şi cei trei vicepreşedinţi Andrei Liviu Stamatian, Mihaela Lucica Popa şi Gheorghe Carabasan).

Lista scurtă

Pentru posturile de membru al consiliului de administraţie al CEC Bank au fost depuse în total 81 de dosare din care o treime a ajuns pe lista scurtă. Lista scurtă pentru boardul CEC Bank putea să cuprindă între 18 şi 45 de candidaţi.

„Vă aducem la cunoştinţă că la Ministerul Finanţelor Publice au fost depuse 81 de dosare ale candidaţilor pentru posturile de membru al consiliului de administraţie al CEC Bank S.A. Dosarele au fost predate expertului independent SC Transearch International SRL pentru a fi evaluate. Expertul independent a transmis Ministerului Finanţelor Publice lista scurtă cuprinzând 27 de persoane, conform prevederilor contractuale. Numele persoanelor de pe lista scurtă sunt confidenţiale, conform prevederilor contractului încheiat cu expertul independent SC Transearch International“, a transmis Ministerul Finanţelor la o solicitare a ZF.

Printre numele vehiculate până acum că ar fi pe lista scurtă pentru noul board al CEC Bank se regăsesc şi actuali membri ai boardului băncii cu capital de stat.