Utilizatorii sunt recompensați pentru primul dispozitiv returnat cu beneficii în comunitatea glo circle. În prima lună a programului de reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivului, British American Tobacco România a colectat selectiv peste 5.000 de dispozitive glo. Aproximativ 200.000 de români dețin un dispozitiv glo, produsul care încălzește tutunul al companiei. Programul de reciclare a versiunilor anterioare ale glo este desfășurat de BAT în parteneriat cu ECOTIC și face parte din campania ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT lansată în 2019 pentru a evidenția opțiunile disponibile pentru gestionarea responsabilă a deșeurilor.

Ne bucurăm că peste 5.000 de dispozitive au fost deja colectate pentru a putea fi reciclate. Aceasta este o dovadă clară că inițiativele noastre din cadrul campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT au un impact mare asupra consumatorilor. Suntem prima companie de tutun din România care a inițiat o campanie de reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivelor sale electronice și rămânem fideli obiectivului de a colabora cu consumatorii în vederea conștientizării importanței alegerilor responsabile pentru mediu și comunitatea în care trăim”, a spus Ileana Dumitru, Legal and External Affairs Director, Central Europe South Area.

În 2019, BAT a lansat ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT, o campanie menită să informeze consumatorii cu privire la alegeri și impactul acestora. Prin promovarea gestionării responsabile a deșeurilor, campania încurajează fumătorii să folosească scrumiere stradale special concepute pentru colectarea chiștoacelor. În premieră pentru România, BAT a creat infrastructura pentru colectarea selectivă a chiștoacelor în trei orașe importante din țară: București, Iași și Constanța. Chiștoacele sunt apoi folosite drept combustibil cu impact zero asupra mediului.

Despre BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMÂNIA

  • British American Tobacco este lider de piață cu peste 53% din piața tutunului din România

  • BAT a lansat în România în 2018 dispozitivul glo, cel mai inovator produs al companiei care încălzește, nu arde tutunul, oferind astfel o consumatorilor adulți o alternativă cu potențial de risc redus la fumat

  • Neo, consumabilele din tutun pentru glo, sunt produse în fabrica BAT de la Ploiești. Fabrica de la Ploiești este de asemenea singurul furnizor de Neo pentru restul Uniunii Europene.

  • Programul ”Alege Asumat un Oraș Curat” a fost lansat în octombrie 2019. Până în prezent circa 1,7 tone de chiștoace au fost colectate în București, Constanța și Iași și valorificate energetic.

CONTACT:

Cătălin Cîndea, Corporate Affairs Manager, British American Tobacco România

E-mail: [email protected], telefon: 0727.209.624