Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu exportă războiul cu mogulii peste Prut
Băsescu exportă războiul cu mogulii peste Prut

Băsescu exportă războiul cu mogulii peste Prut

Preşedintele Traian Băsescu îşi extinde frontul de luptă cu mogulii în Republica Moldova.

Şeful statului l-a avertizat ieri pe omologul său moldovean, Mihai Ghimpu, într-un interviu pe care cei doi l-au acordat HotNews, că în spatele investiţiei media a lui Sorin Ovidiu Vîntu la Chişinău e de fapt dorinţa acestuia de a institui "un sistem de şantaj".

"Sunt unii care investesc onest în Republica Moldova, aşa cum o fac şi-n România, sau cum este Vîntu, care vrea să instituie un sistem de şantaj în Republica Moldova. Atacuri ca să-şi obţină publicitate", a intervenit Băsescu în discuţia cu Ghimpu despre investiţiile româneşti peste Prut.

Întrebat de probe, şeful statului a răspuns că are "convingeri" pentru că a simţit pe pielea lui "tratamentul" de la televiziunile mogulilor. "Uitaţi-vă ce fac trusturile lui Nuş şi Felix (Vîntu şi Voiculescu –  n.r.). Cine le dă publicitate directă sau indirectă nu este criticat. Marii şi exigenţii jurnalişti sunt preş când îşi cheamă plătitorii în emisiuni, iar pe cei care nu le dau publicitate îi denigrează de dimineaţa până seara. Aşa face Nuş şi în Republica Moldova. Sper ca politicienii moldoveni să nu aibă abordări apropiate de cele pe care le au unii politicieni români, adică să plătească pentru a nu fi atacaţi", a susţinut Băsescu.

Liderul de la Chişinău, Mihai Ghimpu, a evitat însă să comenteze despre influenţa trusturilor de presă în Republica Moldova. "Abia am venit şi nu pot să spun. Abia a început să funcţioneze presa liberă în Republica Moldova (una dintre ele, Publika TV, aparţine lui Vîntu – n.r.). Avem două televiziuni noi… O să vedem. E un start bun", a expediat Ghimpu subiectul.