Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu va discuta cu Barroso despre Republica Moldova, raportul MCV și aderarea la Schengen
Băsescu va discuta cu Barroso despre Republica Moldova, raportul MCV și aderarea la Schengen

Băsescu va discuta cu Barroso despre Republica Moldova, raportul MCV și aderarea la Schengen

Discuţiile dintre preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, şi preşedintele României, Traian Băsescu, se vor concentra asupra relaţiilor UE cu Republica Moldova, dar vor viza şi chestiuni precum progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) sau aderarea la Schengen, a declarat azi, pentru Agerpres, Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

Potrivit sursei citate, Jose Manuel Barroso şi Traian Băsescu vor avea, mâine, un prânz de lucru, urmat de declaraţii de presă la ora locală 13:30 (14:30, ora României).

Discuţiile se vor concentra asupra relaţiilor cu Moldova, dar vor evalua şi progresele realizate de România în cadrul MCV”, a spus Mark Gray. El a adăugat că vor fi abordate şi alte chestiuni, precum libertatea de circulaţie şi dosarul Schengen.

Cei doi lideri vor discuta despre situaţia economică şi „despre modul în care fondurile structurale pot ajuta cel mai bine cetăţenii români să obţină slujbe şi să contribuie la creştere”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al executivului UE.

Şeful statului român a mai făcut o vizită la Bruxelles în 16 ianuarie, dar atunci a avut doar o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, din cauza programului şefului executivului comunitar, care era atunci într-o vizită în Spania.

Pe agenda discuţiilor dintre Băsescu şi Van Rompuy s-au aflat atunci subiecte precum aderarea României la Schengen, asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi dezvoltarea coridorului sudic de alimentare cu gaze naturale a pieţei europene.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.