Băsescu „s-a tras” în prima poză cu Obama

Băsescu „s-a tras” în prima poză cu Obama

Summitul informal UE-SUA de ieri, de la Praga, a fost „exploatat” de preşedintele Traian Băsescu nu doar ca momemt pentru a-şi reafirma ataşamentul faţă de celebra Axă Bucureşti-Washingthon, ci şi ca oportunitate de imagine.

Când toate camerele de luat vederi erau ţintite spre liderii prezenţi în Cehia, chiar înaintea fotografiei oficiale de familie, Băsescu şi-a găsit cel mai bun moment pentru a-l saluta pe preşedintele Barack Obama. Şeful statului i-a strâns îndelung mâna liderului de la Casa Albă, cu un zâmbet larg, explicând însă ulterior că scurta discuţie a fost doar una „de politeţe”.

„Ce se poate discuta acolo decât o formulă de politeţe? Ne-am salutat, discuţiile nu vi le pot spune”, a răspuns Băsescu unei întrebări a ziariştilor. Preşedintele a întâmpinat în schimb cu entuziasm declarat „noua eră a relaţiei SUA-UE” care ar fi început ieri la Praga, reamintind, ironic, „marilor şi foarte marilor analişti” din ţară că „abordarea politică corectă” în privinţa Axei „a fost a statului român”. Discuţii şi cu Silvio Berlusconi Primele poze ale lui Băsescu cu Obama vin după două zile de Summit NATO, în care cei doi nu au fost însă surprinşi stând de vorbă. Fotografiile cu fostul lider american, George W. Bush, făcute anul trecut, în timpul Summitului NATO de la Bucureşti, fac subiectul unei expoziţii permanente la Palatul Cotroceni, amenajată în centrul de presă. Preşedintele a pomenit însă şi de o altă discuţie, pe care ar fi avuto cu premierul italian Silvio Berlusconi. „Nu m-am dus la discursul preşedintelui ceh că aveam ceva de discutat cu premierul Berlusconi”, a spus Băsescu, rămânând însă evaziv în privinţa subiectelor.

Ne puteți urmări și pe Google News