Traian Băsescu: Crin Antonescu - zero conţinut politic. PNL, partid de stânga

Traian Băsescu: Crin Antonescu - zero conţinut politic. PNL, partid de stânga

Şeful statului l-a atacat dur pe Crin Antonescu despre care a afirmat că este un om politic cu conţinut zero. Traian Băsescu a afirmat şi despre PNL că, prin comportamentul său, se situează în zona de stânga a eşichierului politic.

Preşedintele Traian Băsescu consideră că şeful liberalilor Crin Antonescu este un om politic cu "conţinut zero", căzut ca şi Mircea Geoană în sfera de influenţă a mogulilor.

"Este opinia mea că şi Crin Antonescu se află în aceeaşi capcană în care s-a aflat Mircea Geoană. Doar că el a schimbat mogulul. Consideră, probabil, că, având în spate un trust de presă ca Antenele, ar putea deveni un om politic important. Consider ca românii nu mai pot fi păcaliţi cu televiziuinile. Conţinutul zero al lui Crin Antonescu este atât de evident încât nu poate fi acoperit de ţipetele televizate", a declarat Traian Băsescu miercuri într-un interviu pentru hotnews.ro. Mogulul sub a cărui influenţă ar fi Antonescu este Dan Voiculescu.

În urmă cu câteva luni, Traian Băsescu l-a mai atacat pe Crin Antonescu cu privire la relaţiile sale cu mogulii. Atunci îl acuza pe liderul PNL că i-a luat locul lui Geoană devenind "angajatul" lui lângă Sorin Ovidiu Vîntu.

Liberalii, trimişi la stânga

Tot miercuri, dar într-un interviu la RRA, Băsescu a afirmat că PNL este un partid de centru-stânga, liberalii fiind doar "gratulaţi" nemeritat cu titlul de partid de dreapta, în timp ce ei sunt împotriva modernizării statului, a echilibrării finanţelor publice, de fapt dorind intrarea ţării în derapaj.

"Opoziţia doreşte intrarea României în derapaj"

"Sunt partide de stânga amândouă (PNL şi PSD - n.r.), nu poate spune cineva că PNL e partid de dreapta. Nici în Europa nu sunt. Ei sunt aşezaţi în centru-stânga în toată Europa. Sunt gratulaţi cu titlul de onoare de partide de dreapta, dar e un titlu nemeritat şi prin reala aşezare a liberalilor europeni, dar şi prin comportament. Ei sunt împotriva modernizării statului, reducerilor de personal, echilibrării finanţelor pubice. Sunt mai populişti decât cei de stânga", a spus Băsescu. El a acuzat că "partidele de stânga au ca obiectiv intrarea României în deparaj".

Şeful statului s-a declarat convins că nu toţi parlamentarii acestor formaţiuni înţeleg acest lucru, ci sunt manipulaţi. "Interesele oligarhiei din spatele lor este ca România să intre în derapaj", a subliniat Băsescu.

Modernizarea statului făcut după chipul lui Iliescu

Preşedintele Băsescu s-a declarat un adept al necesităţii de modernizare a statului considerând că în acest moment România este aşezată pe un stat construit după chipul şi asemănarea lui Ion Iliescu.

"Efortul meu, efortul guvernului este de schimbare a statului. Este clar că suntem aşezaţi pe un stat construit pe vremea FSN-ului, după chipul şi asemănarea domnului Iliescu. Statul acesta trebuie flexibilizat şi modernizat. (...) Statul era înainte tătucul tuturor. Te duceai la partid şi dacă te certai cu nevasta", a afirmat Băsescu."

Preşedintele social-democraţilor a reacţionat la afirmaţiile făcute azi de şeful statului. Vezi AICI ce spune Victor Ponta

Ne puteți urmări și pe Google News