Evenimentul Zilei > Actualitate > Basescu le-a promis moldovenilor ca le rezolva problema vizelor!
Basescu le-a promis moldovenilor ca le rezolva problema vizelor!

Basescu le-a promis moldovenilor ca le rezolva problema vizelor!

Prezent intr-o vizita oficiala la Chisinau, presedintele Romaniei a facut bai de multime si a dat asigurari ca va sustine revendicarile moldovenilor.

Traian Basescu a fost intampinat astazi la Chisinau de sute de moldoveni atat la Presedintie, cat si la sectia consulara si la Ambasada Romaniei.

Seful statului roman i-a asigurat de cetatenii moldoveni de rezolvarea problemelor legate de acordarea vizelor si de cetatenia romana.

La sediul Presedintiei, Basescu a fost intampinat de aproximativ 40-50 de cetateni. Dupa discutia tete-a-tete cu presedintele Vladimir Voronin si declaratiile de presa, Basescu a coborat in mijlocul multimii, asigurandu-i pe cei prezenti ca problemele lor vor fi rezolvate.

Jurnalistii din Chisinau prezenti la Presedintie nu au fost lasati de agentii de paza sa filmeze manifestantii moldoveni si intalnirea acestora cu Basescu. Ei au cerut ulterior cameramanilor romani imagini cu Basescu in mijlocul cetatenilor veniti in fata Presedintiei. "Noua nu ni s-a ingaduit sa filmam", s-au plans jurnalistii moldoveni.

De la Presedintie, Basescu s-a deplasat la Sectia consulara, iar apoi la Ambasada Romaniei.
In ambele locuri, el a fost intampinat de peste o suta de cetateni moldoveni care au scandat "Unire!", "Jos hotarul de Prut!" si "Traiasca, traiasca si infloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca!", au fluturat steaguri tricolore si au afisat pancarde pe care scria "Unirea cu tara mama – idealul nostru sfant" si "Jos consecintele Pactului Ribbentrop-Molotov".

Basescu a intrat in multime, la fiecare dintre cele trei locatii, le-a urat moldovenilor "La multi ani!" si "Un nou an bun!" si i-a asigurat ca problema vizelor se va rezolva in maximum doua saptamani, iar legislatia privind cetatenia romana va fi modificata astfel incat problema cererilor de cetatenie sa fie rezolvata.

Ovationat indelung

"Va asiguram ca in maxim doua saptamani rezolam problema, pentru ca dumneavoastra sa nu mai stati atat de mult. Stiu ca sunt depuse 530.000 de cereri de cetatenie. Va asiguram ca modificam legea pentru ca cetatenia sa se acorde mult mai usor si repede", le-a spus Basescu moldovenilor adunati in fata sectiei consulare de la Chisinau, care strigau "Basescu, Basescu!".

Unii dintre acestia s-au plans ca autoritatile nu au nicio sensibilitatea fata de problemele lor, ca nu li se raspunde "cu saptamanile" la solicitari si au acuzat regimul de la Chisinau de orientare vadit pro-ruseasca. "Cu haita asta de comunisti nu poti sa faci nimic", a strigat un batran, care a povestit ca a fost profesor de limba romana.

Alte doua consulate

Presedintii Traian Basescu si Vladimir Voronin au hotarat astazi la Chisinau, crearea a doua consulate romanesti temporare in Republica Moldova in orasele Balti si Cahul.

De la inceputul acestui an, mii de cetateni moldoveni stau la cozi in fata Consulatului roman din Chisinau pentru a obtine vize de calatorie in Romania.

MAE roman i-a asigurat pe cetatenii moldoveni ca toate cererile de viza vor fi procesate in regim de urgenta, cu prioritate cele ale elevilor si studentilor din Republica Moldova care studiaza in Romania. (preluare Mediafax).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: