Traian Băsescu, la întâlnirea cu jurnaliştii din Republica Moldova: Victor Ponta poate fi chiar el însuşi plagiat

Traian Băsescu, la întâlnirea cu jurnaliştii din Republica Moldova: Victor Ponta poate fi chiar el însuşi plagiat

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu a declarat la întâlnirea cu jurnaliştii din Republica Moldova că Victor Ponta şi-a plagiat chiar şi biografia.

"Până şi biografia lui este plagiată. Nu ştiu dacă nu şi-a plagiat şi anul naşterii. Omul ăsta poate fi chiar el însuşi plagiat", a declarat Traian Băsescu. În privinţa suspendării sale, Traian Băsescu a declarat că se va lupta la referendum, "chiar dacă popularitatea îi este erodată şi şi-a exprimat convingerea că românii "nu îl vor da pe hoţii din Parlament". "Faptul că am reuşit să izolez justiţia de influenţa politică a făcut ca partidele să reacţioneze, într-un moment nepotrivit pentru mine, pentru că sunt un preşedinte cu o popularitate erodată de 8 ani de mandat şi de criză. Dar asta nu înseamnă că nu o să încerc să câştig referendumul. Este o misiune imposibilă, dar şi eu sunt un politician imposibil. Nu mă las până nu văd că am piedut. Mă îndoiesc că românii îşi vor da preşedintele pentru hoţii din Parlament", a afirmat preşedintele suspendat. Întrebat de jurnaliştii din Republica Moldova care au fost motivele suspendării sale, Traian Băsescu a răspuns: "Suspendarea s-a produs pentru că mai mulţi politicieni din România n-au înţeles că nu sunt mai presus de lege.(...) Hoţii din toate partidele şi-au presat liderii din partid, doi lideri slabi, puşi ca să fie manipulaţi". Preşedintele a mai declarat că "solidaritatea hoţilor s-a manifestat" atunci când personaje precum Sorin Ovidiu Vântu, Ioan Mureşan, Adrian  Năstase au fost condamnate în justiţie. "În 2007, am fost suspendat pentru că am izolat justiţia de influenţa politică", a mai completat Traian Băsescu. Preşedintele suspendat, a mai subliniat, cu această ocazie, că sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

"Interesul nostru major e ca Republica Moldova, ţara cu care împărtăşim limba, cultura, istoria, să devina membru al UE", a afirmat preşedintele suspendat. De asemenea, Traian Băsescu a accentuat că nu poate accepta că "există o minoritate moldovenească şi o limbă moldovenească, e aberant". Băsescu: Voronin şi Ponta, tot una Preşedintele suspendat a adăugat că reducerea secţiilor de votare în străinătate este o atitudine de tip comunist, iar între Vladimir Voronin şi Victor Ponat nu este nicio diferenţă.  "Când eu am fost ales preşedinte în 2009, au fost peste 300 de secţii de votare. Acum le-au diminuat drastic, de-i e mai uşor unui român din Spania să vină acasă să voteze, decât să voteze în Spania. E de necrezut ce au putut să facă pentru că ei ştiu că românii din afara frontierelor sunt preponderent votanţi ai mei", a mai spus Traian Băsescu. "E atitudine de tip comunist, de tip Voronin. Voronin ar fi făcut şi el la fel. Voronin şi Ponta, tot una",a completat preşedintele suspendat.

Ne puteți urmări și pe Google News