Băsescu: "E ultimul an când Guvernul mai ajută sinistraţii după inundaţii"

Băsescu: "E ultimul an când Guvernul mai ajută sinistraţii după inundaţii"

După ce a vizitat localitatea suceveană Dorneşti, afectată de inundaţii, Traian Băsescu a plecat spre Dorohoi, unde a anunţat că 2010 este ultimul an în care Guvernul se mai implică financiar pentru sprijinirea familiilor ale căror case sunt afectate de inundaţii.

Şeful statului a precizat că fiecare proprietar trebuie să îşi asigure imobilul astfel încât în situaţii de urgenţă să poată fi despăgubit. "Trebuie să reţinem că este ultimul an când Guvernul se mai implică cu bani. Casele trebuie asigurate. Asta e", a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

Şeful statului a dat asigurări că se vor distribui materiale de construcţii acolo unde casele trebuie demolate şi vor primi sprijin şi familiile ale căror imobile nu necesită demolarea. "Luaţi ziariştii din faţa mea!" Preşedintele Traian Băsescu a vizitat astăzi la prânz şi localitatea suceveană Dorneşti, afectată de inundaţii, unde s-a arătat extrem de iritat de întrebările jurnaliştilor. "Am venit să văd militarii, nu ziariştii. Nu am ce declara", le-a spus preşedintele jurnaliştilor, după care s-a întors spre SPP: "Luaţi ziariştii din faţa mea!", a continuat el, deranjat de întrebările insiste ale presei. Şeful statului a stat aproximativ 40 de minute în localitatea suceveană, timp în care a inspectat lucrările de la podul de pontoane pe care-l ridică militari genişti de la o unitate din Brăila. Traian Băsescu a fost şi sâmbătă într-o altă zonă inundată, Săuceşti. Aici, şeful statului i-a "certat" pe sinistraţi. "Ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro... Cereţi pensii mari, salarii mari... Când se întâmplă inundaţii, vă plângeţi că nu vă facem digul. Cu ce?", le-a spus el oamenilor. "Aceasta este adevărata faţă a preşedintelui Traian Băsescu, nu cea din campanie", a comentat liderul PSD Victor Ponta atitudinea preşedintelui. Ajutoare pentru sinistraţii din Suceava Tot în Dorneşti va fi, astăzi, prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Un detaşament de 125 de militari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vânători de Munte a început instalarea podului de pontoane peste râul Suceava. Localitatea Dorneşti a primit şi ajutoare pentru sinistraţi, asigurate de Comandamentul Logistic Întrunit. Ajutoarele asigurate de MApN constau în 200 de echipamente de îmbrăcăminte complete (pantaloni, cămăşi, vestoane, pijamale, pulovere ş.a.), 100 de paturi, câte 500 de cearşafuri, foi de cort, raniţe, gamele, bidoane de apă şi 1.000 de prosoape. Peste 600 de militari din MApN acţionează, cu 65 de mijloace tehnice, în localităţi din judeţele Galaţi, Suceava, Botoşani, pentru evacuarea bunurilor materiale, consolidarea digurilor de protecţie şi degajarea căilor de acces, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News