Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu despre IMPLICAREA lui Soros în organizarea PROTESTELOR: „Cei care ies în stradă sunt MANIPULAȚI de cei de la TV”
Băsescu despre IMPLICAREA lui Soros în organizarea PROTESTELOR: „Cei care ies în stradă sunt MANIPULAȚI de cei de la TV”

Băsescu despre IMPLICAREA lui Soros în organizarea PROTESTELOR: „Cei care ies în stradă sunt MANIPULAȚI de cei de la TV”

Traian Băsescu a vorbit despre enigma a implicării lui George Soros în România şi acuzaţii că ar sponsoriza mişcările de stradă anti-PSD.

Fostul președinte este de părere că Soros nu finanțează pe ascuns manifestările, iar tot ce apare în presă sunt doar „teorii ale conspiraţie”. 

„Recunosc că nu m-am întâlnit cu George Soros niciodată. A devenit vinovatul de serviciu. Nu ştiu de ce Trump îl face vinovatul de serviciu. Eu am fost vreo 10 ani, apoi încă 2-3, acum l-au găsit pe Soroş. Nu cred că Soros a finanţat mişcările de stradă din România. Soroş a câştigat zeci de miliarde din speculaţii burtiere apoi îi întoarce către societăţile care au nevoie.

La noi m-au înlocuit pe mine cu Soroş. El e din anii 90 aici şi nu s-a auzit nimic de el până acum doi ani. Îi scotea Gâdea şi Badea pe timpul meu pe oameni în stradă. Niciun serviciu nu mi-a spus că în timpul mandatelor mele a scos Soros oamenii în stradă.

Nu avem parte de un tratament special. Noi ni-l facem special în relaţia cu cei din Comisia Europeană. Cei care ies în stradă sunt manipulaţi de cei de la televizor.

Nimeni nu a spus am citit legile şi nu sunt în regulă. Sunt de acord însă cu lipsa de transparenţă. Galop de sănătate cu o struţo cămilă politică. A fost o greşeală acea comisie specială şi numirea lui Florin Iordache. Niciuna din cele trei legi nu vizează activitatea penală. Am citit cele trei legi cu creionul în mână. Răspund unor nevoi. A crescut independenţa justiţiei prin aceste schimbări de legi. Şefii de secţie sunt numiţi acum de CSM nu de preşedinte. Le-am spus celor din PMP că pot face ce vor. E un partid liber. Dacă vreţi, puteţi merge şi în piaţă”, a spus Băsescu în direct la România TV.