Potrivit sursei citate, șeful statului l-a asigurat pe președintele Petro Poroșenco de faptul că România înțelege și susține deplin acțiunile legitime ale autorităților pentru apărarea integrității teritoriale a Ucrainei.

Administrația Prezidențială arată că Petro Poroșenco i-a mulțumit lui Traian Băsescu pentru sprijinul constant acordat de România mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul și poporul ucrainean.

Poroșenco l-a informat pe omologul său român despre operațiunea antiteroristă desfășurată de trupele ucrainene în regiunile Donețk și Lugansk și despre transferul de armament greu și combatanți dinspre Federația Rusă.

În comunicat se precizează că Traian Băsescu l-a felicitat pe președintele Ucrainei pentru succesele obținute de armata ucraineană în efortul de lichidare a teroriștilor din estul țării și a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor și cetățenilor ucraineni, scrie Agerpres.

"România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare și combatere a separatismului. România înțelege și susține politic lupta armatei și a poporului ucrainean pentru integritatea teritorială a țării. România este îngrijorată de concentrarea unităților militare ruse la frontiera estică a Ucrainei și de alimentarea cu armament greu și combatanți a forțelor separatiste proruse din regiunile Donețk și Lugansk", arată Administrația Prezidențială.

Președintele Traian Băsescu l-a asigurat pe omologul său ucrainean de faptul că apreciază restabilirea păcii și securității Ucrainei ca fiind un element de securitate națională inclusiv pentru România.

La finalul discuției, președintele Băsescu i-a mulțumit lui Petro Poroșenco pentru informarea completă pe care i-a făcut-o premergător Consiliului European de la Bruxelles din 16 iulie.