Traian Băsescu îl avertizează pe Klaus Iohannis să nu se cule pe-o ureche, fiindcă social-democrații abia așteaptă să declanșeze și ei un „impeachment” împotriva președintelui, ca democrații în SUA.

„Urmează o criză politică, care e mai mult decât previzibilă. Primul guvern o să cadă, iar al doilea nu o să fie discutat de Parlament. Făcând o analiză, dacă tot insistă atât de mult PNL-ul pentru alegeri anticipate, nu văd de ce PSD-ul nu ar fi de acord să le facă simultan cu localele, pentru că o asemenea situație ajută cel mai mult PSD-ul. Ei își mobilizează cel mai bine activul în preajma alegerilor locale. Ar putea să profite de mobilizare pentru bătălia pe care o dau politicienii locali”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.

Europarlamentarul PMP lămurește lucrurile: președintele României poate numi ce premier vrea el! „Nu scrie nicăieri în Constituție că nu poți delega în mod repetat un politician să formeze guvernul. Sau ne-politician. Președintele poate să dea mandat repetat aceleiași persoane”.

Întrebat dacă are a se teme Klaus Iohannis de procedura de suspendare, Teodor Băsescu a răspuns categoric: „Da! La cât de irațional lucrează uneori PSD-ul, este posibil și asta, ca măsură tactică pentru a câștiga timp”.

Te-ar putea interesa și: