"Cred că este o instituţie parazită, iar soluţia este desfiinţarea ei. Problema e că este o instituţie care parazitează şi dă nişte titluri de academicieni unor oameni care îşi exercită traficul de influenţă pe tot sistemul de învăţământ românesc. Se pare că cea mai importantă activitate vizibilă a acestei academii este că se străduieşte să facă o revistă", a spus senatorul PMP Traian Băsescu în timpul dezbaterilor asupra propunerii legislative în Comisia de apărare, potrivit agerpres.ro.

Academia fondată de Maior și Oprea, în pericol?

Reamintim faptul că Academia de Științe ale Securității Naționale a fost fondata de Gabriel Oprea și George Maior, cel din urmă anunțând ca se autosuspenda din functia de presedinte al Academiei, cat timp este ambasadorul Romaniei in SUA.

Institutia a fost infiintata in 2012, se afla in coordonarea stiintifica a MApN, MAI si SRI, iar membrii titulari au indemnizatie viagera egala cu indemnizatia membrilor titulari ai Academiei Romane, care este in jur de 35.000 de lei anual, potrivit hotnews.

Băsescu joacă tare!

Senatorul PSD Nicolae Moga a replicat că cel care a înfiinţat "statul paralel" încearcă să-l desfiinţeze.
"Vreau să remarc cu responsabilitate faptul că cel care a înfiinţat 'statul paralel', astăzi, şi-l felicit din tot sufletul, încearcă să desfiinţeze 'statul paralel'. Este un lucru foarte bun. Domnule preşedinte, domnule senator, vă rog din tot sufletul să faceţi lucrul ăsta, că ar fi un lucru bun pentru ţară', i-a spus Moga lui Băsescu la finalul dezbaterilor.

Traian Băsescu a adăugat: "Nu o s-o desfiinţaţi, pentru că vă place 'statul paralel'. Crezi că s-a dat aviz negativ (n.r. – al Guvernului) desfiinţării fără aprobarea lui Dragnea?! Hai să fim serioşi".