Evenimentul Zilei > Politica > Barna și Cioloș, loviți din interiorul USR: „E inadmisibil să fim atât de jos”. Vor pierde alegerile?
Barna și Cioloș, loviți din interiorul USR: „E inadmisibil să fim atât de jos”. Vor pierde alegerile?

Barna și Cioloș, loviți din interiorul USR: „E inadmisibil să fim atât de jos”. Vor pierde alegerile?

Fostul președinte USR Brașov Irineu Darău, și-a anunțat joi candidatura pentru funcția de președinte USR.

Irineu Darău, care în prezent este senator, a declarat că dorește o dezbatere reală cu contracandidații săi Dan Barna și Dacian Cioloș, iar candidatura sa la șefia USR trebuie interpretată ca o mănusă aruncată celor doi lideri.
Dărău pare să meargă pe ideea că el a condus una dintre cele mai performante filiale USR din țară, în vreme ce rivalii săi la șefia partidului nu au reușit să ducă partidul acolo unde îi este locul.

„Partidul nu e în cel mai bun punct. După patru ani după fuziune e inadmisibil să fim atât de jos”

„Doar în 28 august e data oficială în care se depun candidaturile. Azi îmi anunț ferm candidatura la conducerea USR-PLUS, am condus filiala de la Brașov mai mult de jumătate din existența ei, e una dintre cele mai performante filiale din țară. Cred că noi, ca partid, nu suntem în cel mai bun punct, după patru ani după fuziune e inadmisibil să fim atât de jos. Abia aștept să îi concurez pe Dan Barnca și Dacian Cioloș, le arunc mănușa să facem dezbateri reale”, a declarat Irineu Darău, la Digi24.

Competiție puternică pentru șefia partidului unificat

După fuziunea USR-PLUS, validată de instantă în cursul acestui an, această formațiune politică urmează să-și aleagă o nouă conducere. În iunie, Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să se retragă amândoi din competiția internă și să susțină un singur candidat, însă, Barna a refuzat oferta. Drept urmare, ambii lideri și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte USR.

Congresul partidului este programat pe 2 octombrie. Potrivit statutului partidului, președintele va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii acestei formațiuni politice, notează Hotnews.
Dată fiind diferența de vizibilitate dintre Dan Barna și Dacian Coloș și toți ceilalți lideri cu veleități, e greu de presupus că alegerile pentry șefia USR vor aduce vreo mare surpriză.