În prima manşă din semifinale, gruparea engleză va reveni pe „Camp Nou“ pentru prima dată din 1999, când a câştigat trofeul după o finală de vis cu Bayern München, scor 2-1. Partida de la Barcelona va fi transmisă în direct de postul Pro TV, de la ora 21.45. Returul se va disputa pe 29 aprilie, la Manchester.

„Îmi doresc să-mi las amprenta în istoria fotbalului“, sunt cuvintele rostite înainte de marea confruntare de Cristiano Ronaldo, atacantul de la Manchester United, golgheter al Ligii Campionilor.

Atât Barcelona, cât şi „diavolii roşii“ încearcă să pună mâna pentru a treia oară pe trofeul european. Dacă se ţine cont de statistici, catalanii au mai multe şanse de a disputa finala de la Moscova, ei câştigând patru din cele opt semifinale jucate până acum. Prin comparaţie, englezii s-au impus doar în două dintre cele nouă confruntări disputate în careul de aşi. Englezii sunt însă pe val, lideri în Premier League şi cu un atac în mare formă, în timp ce spaniolii se luptă nu numai cu rezultatele slabe în Primera Division, ci şi cu neînţelegeri între unii jucători-cheie şi banca tehnică. „Barcelona trebuie să atace, să facă presiuni asupra fundaşilor, care vor comite erori“, i-a sfătuit pe catalani Johan Cruyff, antrenorul sub a cărui conducere catalanii au cucerit pentru prima oară Liga Campionilor.

Meciul Liverpool – Chelsea, tot din semifinale, s-a disputat aseară, după închiderea acestei ediţii.