Evenimentul Zilei > International > Barack Obama promite Franței că SUA și Marea Britanie vor ajuta să se „facă dreptate” după atentatele de la Paris
Barack Obama promite Franței că SUA și Marea Britanie vor ajuta să se „facă dreptate” după atentatele de la Paris

Barack Obama promite Franței că SUA și Marea Britanie vor ajuta să se „facă dreptate” după atentatele de la Paris

Președintele american Barack Obama a promis vineri că SUA și Marea Britanie vor ajuta Franța "pentru a se face dreptate" după atentatele sângeroase de la Paris de săptămâna trecută, relatează AFP.

"Știu că David (Cameron, premierul britanic) mi se alătură atunci când spun că vom continua să facem tot ce stă în puterea noastră să ajutăm Franța pentru a se face dreptate și pentru ca țările noastre să lucreze împreună pentru a împiedica atentatele și a desființa aceste rețele teroriste", a declarat Barack Obama, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul David Cameron la Casa Albă, potrivit Agerpres.

Președintele american a precizat că "cea mai mare parte" a întrevederii sale cu David Cameron s-a axat pe subiectul amenințării teroriste.

"După atacurile violente de la Paris și informațiile provenite din Belgia, continuăm să ne ridicăm fără echivoc (împotriva terorismului), nu doar cu prietenii și aliații noștri francezi, ci cu toții partenerii noștri care se confruntă cu acest flagel", a spus Obama.

În opinia sa, atentatele de la Paris, care s-au soldat cu 17 morți, "pun de asemenea în lumină modul în care grupări teroriste precum Al-Qaida și Statul Islamic încearcă activ să inspire și să ofere asistență unor persoane din țările noastre pentru a comite atentate".

"Vom continua să lucrăm împreună la strategii pentru a contracara extremismul violent, care radicalizează, recrutează și mobilizează oameni, în special tineri, pentru a comite acțiuni teroriste", a spus Obama.

La rândul său, David Cameron a declarat că va da dovadă de "vigilență în ceea ce privește această amenințare" și că "va întări poliția și securitatea", dând în același timp asigurări că "vom face tot posibilul pentru ca țara noastră să rămână sigură".

"Va fi o luptă lungă și dificilă. Amenințarea cu care ne confruntăm este gravă. Însă o vom depăși și o vom învinge, deoarece suntem atașați valorilor noastre — libertatea, democrația, societățile deschise și tolerante", a adăugat Cameron.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: