Evenimentul Zilei > International > Barack Obama a sărbătorit Ziua Sfântului Patrick, într-un pub irlandez | FOTO&VIDEO
Barack Obama a sărbătorit Ziua Sfântului Patrick, într-un pub irlandez | FOTO&VIDEO

Barack Obama a sărbătorit Ziua Sfântului Patrick, într-un pub irlandez | FOTO&VIDEO

Barack Obama, care are un strămoş care a imigrat din mica localitate irlandeză Moneygall, în 1849, şi-a vizitat, anul trecut, verii din Irlanda. Anul acesta, de Ziua Sf. Patrick, sărbătoarea naţională a Irlandei, Obama a petrecut în cârciuma Dubliner din Washington, unde a băut bere Guiness, alături de doi veri îndepărtaţi de ai săi, pe care i-a vizitat în 2011, irlandezii Henry Healy şi Ollie Hayes.

Preşedintele american a fost întâmpinat, în faţa barului, de un grup de susţinători, care au scandat lozinci precum "SUA! SUA!" şi "Încă patru ani!", referindu-se la candidatura lui Barack Obama pentru un al doilea mandat la Casa Albă, în noiembrie.

Obama urmează să îl primească, marţi, la Washington, pe premierul irlandez Enda Kenny. "Statele Unite şi Irlanda împărtăşesc relaţii bilaterale solide, legături culturale foarte puternice şi angajamentul faţă de o schimbare pozitivă a lumii", a apreciat,vineri, Casa Albă, într-un comunicat anunţând vizita lui Kenny.

Sâmbătă dimineaţa, cardinalul Timothy Dolan, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Catolice din Statele Unite, a celebrat mesa tradiţinală de Saint Patrick, în catedrala cu acelaşi nume din New York.
Circa 34 de milioane de americani îşi revendică origini irlandeze, adică un număr de opt ori mai mare decât populaţia micii republici.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/q7tlPybM5CM" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: