Banica a lasat balta "Chicago"

Banica a lasat balta "Chicago"

Cea mai scumpa productie teatrala din tara se va mai juca pana in vara.

Dupa un start ambitios si o stagiune cu o reprezentatie pe saptamana si sala pe jumatate goala la Teatrul National, musicalul „Chicago” si-a redus pretentiile. Biletele costa mai putin pentru spectatorul autohton, care la premiera din 25 septembrie trebuia sa scoata din buzunar 130 de lei pentru un bilet de categoria I si 30 de lei pentru unul de ultima categorie.

Acum, pretul a scazut aproape la jumatate, adica 79 de lei pentru un loc in fata scenei si la 25 de lei pentru unul departe de miezul actiunii. Problemele legate de pretul biletelor vin de la bugetul de 1.500.000 de euro investit de firma spaniola Occidental Consulting, care a facut din acest spectacol cea mai costisitoare productie din Romania.  

Stefan Banica Jr. a renuntat la rolul avocatului Billy Flynn, pe care l-a preluat, din vara trecuta, cantaretul Aurelian Temisan. Totodata, Ilinca Goia, singura titulara pe rolul Velmei Kelly, isi imparte acum personajul cu Anca Turcasiu, care si-a pastrat si partitura maestrului de ceremonie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Un semiesec”

Producatorii de la Occidental Consulting recunosc ca vinovate pentru audienta scazuta sunt preturile biletelor, prea mari pentru publicul autohton. Stefan Banica Jr., care a parasit spectacolul dupa 20 de reprezentatii, desi avea in contract prevazute 50, spune ca „sala nu era plina, desi lumea voia sa vina”. Din aceasta cauza, el considera productia „un semiesec”.

„Nu poti sa ai pretentiile astea cand, pe aceeasi scena, publicul ii poate vedea pentru mult mai putin pe Beligan, Dinica si Moraru impreuna”. Pretul maxim pentru un bilet la „Take, Ianke si Cadar”, unde joaca cei trei apreciati actori, este de 21 de lei. Cu toate ca afirma ca acum, odata cu modificarile de pret, audienta a crescut, producatorii nu-si pot sustine afirmatia cu date concrete.

Banica a ales Comedia

Dupa o stagiune in hainele lui Flynn, Banica Jr. n-a mai vrut sa revina. El crede ca producatorii nu au tinut cont de ceea ce cauta publicul autohton. „In Romania, asa cum le-am spus, nu titlul, nici autorul, ci actorii aduc public in sala”, explica Banica.

Criticul de teatru Ileana Lucaciu comenteaza negativ spectacolul atat pentru prestatia de pe scena, dar si pentru realizarile regizorului si coregrafului din Spania. „In ciuda CV-ului bogat, in Romania au facut un lucru derizoriu”, explica Lucaciu. Totodata, ea motiveaza esecul spectacolului: „„Chicago” e un musical de forta si chiar asta le lipseste actorilor nostri”.

Se mai joaca pana in vara

In prima stagiune, din cauza problemelor de audienta, „Chicago” a avut aproximativ jumatate din reprezentatiile care trebuiau sa se joace. Cu noile schimbari, producatorii il vor tine pe scena la Teatrul National cel putin pana in vara.

Aurelian Temisan, noul Billy Flynn, se declara multumit de audienta actuala si de reactia spectatorilor. Desi i-a fost greu sa invete totul fara regizorul spaniol, ci doar cu ajutorul sotiei, Monica Davidescu, cantaretul spune ca se simte foarte bine in rolul acesta.

Pe ecran

Film de 6 Oscaruri

Montat dupa aceeasi partitura ca musicalul de la Teatrul National, filmul hollywoodian „Chicago” (2002) a avut succes chiar si la Oscar, unde a primit sase distinctii. Doua femei, Roxie Hart (Renee Zellwegger) si Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) se intalnesc in inchisoare cu avocatul Billy Flynn (Richard Gere). Judecate pentru crima, amandoua vor primi toata atentia mass-mediei, cu ajutorul lui Flynn.