Evenimentul Zilei > Politica > Bani publici pentru serbarea sfântului care nu există
Bani publici pentru serbarea sfântului care nu există

Bani publici pentru serbarea sfântului care nu există

Gălăţenii au chefuit cu băutură, dans şi muzică un sfânt care nu se află în Calendarul Bisericii Ortodoxe. Primăria a contribuit cu 10.000 de euro.

Marius Stan (foto), primarul care a dat jumătate de milion de euro pe beculeţele de Crăciun, a mai aruncat şi 10.000 de euro ca să serbeze în municipiul de lângă Dunăre ziua Sfântului Patrick. Acesta este sfântul care i-a creştinat pe irlandezi în secolul V şi este onorat în fiecare an pe 17 martie.
Serbată în oraşele unde sunt comunităţi numeroase de irlandezi, Saint Patrick Day a fost onorată, în weekend, cu spectacole stradale, demonstraţii de dans, băutură şi în oraşul în care nu există o astfel de comunitate.
A fost şi un irlandez
Punctul central al cinstirii sfântului irlandez a fost petrecerea specifică de la Sala Sporturilor. La manifestări a luat parte şi prim-secretarul Ambasadei Irlandei în România, David Costello. Aceasta este şi argumentul organizării evenimentului, conform reprezentanţilor municipalităţii. "Este important că astfel de evenimente au adus în Galaţi personalităţi importante din lumea largă", a declarat Aurel Vlaicu, city-manager.
În schimb, reprezentanţi ai Patriarhiei ne-au transmis că "astfel de evenimente sunt o palmă pe obrazul tradiţiei româneşti". În calendarul Bisericii Ortodoxe, pe 17 martie, este prăzmuit Sf. Alexie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: