Evenimentul Zilei > Social > Bani pentru copiii care vor practică sport de performanţă! Cât va primi fiecare
Bani pentru copiii care vor practică sport de performanţă! Cât va primi fiecare

Bani pentru copiii care vor practică sport de performanţă! Cât va primi fiecare

Vestea o dă ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe. Copiii care se legitimează la cluburile sportive vor primi vouchere a câte 300 de lei.
Guvernul intenţionează să acorde 30.000 de vouchere a câte 300 de lei copiilor care se legitimează la cluburile sportive. „Astăzi, Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. 
Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc.
Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

România, în topul ţărilor cu obezitatea infantilă

El a adăugat că, din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce priveşte obezitatea infantilă şi era nevoie de un sprijin, de o motivaţie în plus pentru copii şi pentru părinţii lor să practice sport şi să obţină acest voucher care poate să le asigure, poate, primul echipament.

Programul va începe odată cu publicarea acestei OUG în Monitorul Oficial, în termen de 10 zile Ministerul Tineretului şi Sportului va emite şi normele de aplicare, voucherul va fi unul nominal, va putea fi obţinut o singură dată, va fi netransmisibil.

Cum se va intra în posesia voucherelor

O simplă solicitare pe care copilul odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficient pentru a transmite mai departe direcţiei judeţene pentru tineret şi sport din judeţul de reşedinţă această solicitare, urmând ca noi, ministerul, să punem al dispoziţie aceste vouchere, care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire.
Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere, iar dacă programul va avea succes, avem disponibilitate în a-l continua şi anul viitor, a menţionat Stroe.

100 de terenuri de sport vor fi modernizate

Tot în programul prezentat apare și „construirea/modernizarea unui număr de 100 de terenuri multifuncționale și anexe pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiuni standardizate. De asemenea, sunt prevăzute „lucrări de modernizare și dotarea cu echipamente specifice pentru palatele și cluburile elevilor și copiilor, cluburile sportive școlare, în valoare de 97 milioane de lei”, informează Agerpres.