Evenimentul Zilei > Social > Bani de la stat pentru familiile monoparentale cu venituri mici. Ce acte sunt necesare?
Bani de la stat pentru familiile monoparentale cu venituri mici. Ce acte sunt necesare?

Bani de la stat pentru familiile monoparentale cu venituri mici. Ce acte sunt necesare?

Familiile monoparentale al căror venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 530 de lei inclusiv vor beneficia de un ajutor social comunitar lunar, conform unui proiect adoptat, marți, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB)

Pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 de lei inclusiv, ajutorul va fi de: 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii și 1.200 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți.

De asemenea, potrivit Agerpres, proiectul prevede acordarea unui ajutor social comunitar lunar pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 201-530 lei, după cum urmează: 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii și 800 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți.

Sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB). Conform metodologiei, beneficiarii sunt familiile cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a Capitalei, formate din persoană singură și copii în vârstă de până la 18 ani, aflați în întreținere și care locuiesc împreună cu aceasta. Prin persoană singură se înțelege persoana care se află în una dintre următoarele situații: este necăsătorită, este văduvă, este divorțată, al cărei soț/soție este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească; al cărei soț/soție este arestat/arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor.

Acte necesare pentru obținerea ajutorului sunt: cerere tip, declarație pe proprie răspundere privind componența familiei și extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: