Nu vom mai folosi această BANCNOTĂ. Banca Centrală a făcut ANUNȚUL

Nu vom mai folosi această BANCNOTĂ. Banca Centrală a făcut ANUNȚUL

Tipărirea bancnotei de 500 de euro a fost oprită la finele anului trecut, iar Banca Centrală Europeană a dat termen populației ca până la sfârșitul lui 2018 să renunțe la ele. Cele rămase pe piață își vor păstra în continuare valoarea.

Dintre cele 19 bănci centrale ale zonei euro, 17 au încetat emiterea bancnotei de 500 de euro pentru a stopa evazioniști, criminali și chiar teroriști. 

Două argumente stau la baza retragerii bancnotei: lupta împotriva criminalității și încurajarea mijloacelor electronice de plată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2016, Banca Centrală Europeană a anunțat că va înceta emiterea de noi bancnote de 500 de euro, din cauza „îngrijorărilor că aceste bancnote ar putea facilita activităţile ilicite”.

Conform studiilor Băncii Centrale Europene, la sfârşitul anului trecut, toate bancnotele de 500 euro reprezentau o valoare de 261 miliarde euro, adică 20% din valoarea totală a numerarului în circulaţie şi 2,4% din totalul bancnotelor puse în circulaţie, se arată într-un articol publicat de cotidianul francez „Les Echo”, informează Capital.