Evenimentul Zilei > Economie > Vești proaste pentru români! Băncile reacționează dur în privința „taxei pe lăcomie”: „Nu mai este timp!”
Vești proaste pentru români! Băncile reacționează dur în privința „taxei pe lăcomie”: „Nu mai este timp!”

Vești proaste pentru români! Băncile reacționează dur în privința „taxei pe lăcomie”: „Nu mai este timp!”

Preşedintele executiv al Asociaţiei Române al Băncilor Florin Dănescu a declarat, vineri, că o discuție referitoare la OUG 114 privind „taxa pe lăcomie” nu mai este posibilă din cauza lipsei de timp.

Astfel, apreciază Florin Dănescu, în cazul în care nu se renunţă la ordonanţă ar fi de ales să se dea un timp necesar pentru a face evaluări obiective.

„Pentru noi este clar că timpul este atât de scurt încât este insuficient pentru a avea o discuţie în cunoştinţă de cauză, iată, noi nu ştim care este nivelul de discuţie acum şi că ar fi de ales dacă nu se renunţă încă o dată să se dea un timp necesar pentru a face nişte evaluări obiective care să ne cuprindă cumva şi pe noi în discuţie”, a declarat Florin Dănescu, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.ro.

Cu toate acestea, președintele ARB a declarat că cea mai bună decizie în cazul OUG 114 este renunţarea la aceasta.

„După aceste trei legi care au trecut prin Curtea Constituţională noi simţim, ca să folosesc un limbaj comunicaţional mai puţin economic, eu simt, de la Asociaţia Română a Băncilor, ca şi executiv, vorbesc în numele meu, că Industria bancară s-a refugiat de un tsunami, cele trei legi, undeva pe un munte şi a constatat că pe acest munte e un vulcan acum şi încercăm să fugim de acest foc”, a mai spus Florin Dănescu.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis, prin Ordonanţa de Urgenţă 114, impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2%.