Băiatul care s-a sinucis după ce a picat BAC-ul era printre cei mai buni din clasă

Băiatul care s-a sinucis după ce a picat BAC-ul era printre cei mai buni din clasă

La proba scrisă la română a luat 9, dar numai 4,35 la matematică. Era un elev sârguincios şi a mers şi la meditaţiile pentru cei care picaseră prima oară BAC-ul. Colegii şi profesorii îl descriu ca pe un tânăr de toată isprava

Se pregătea de o carieră de inginerie. Plănuia să meargă pe urmele tatălui, dascăl la Universitatea Politehnică însă, după ce a picat Bacalaureatul a doua oară, şi-a luat viaţa. Marius Sava, de 19 ani, a plonjat de pe terasa unui bloc aflat în construcţie pe Calea Torontalului.

Un băiat de nota 20 Cu o seară înainte a petrecut cu colegii, la aniversarea unuia dintre prietenii lor. Aceiaşi prieteni care plâng ca nişte copii mici şi nu acceptă în ruptul capului că Marius s-a sinucis. "Era un băiat de nota 20. Un băiat care nu avea în vocabular cuvinte ca «sinucidere» sau «imposibil». Totdeauna spunea că orice se poate face. Ceea ce a făcut este acum imposibil de acceptat pentru noi. Stau şi plâng într-una, de duminică, şi nu pot accepta că băiatul cu care ieşeam tot timpul împreună cu prietenii s-a omorît", mărturiseşte Diana Petri, una din colegele de clasă ale elevului.

A venit şi la meditaţiile de vară

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi diriginta băiatului, Roxana Tudorache, povesteşte numai lucruri bune despre el. "Era foarte conştiincios, învăţa bine, ca nivel era al cincilea dintr-o clasă de 20", spune diriginta.  "Nu a avut niciodată în timpul liceului nota scăzută la purtare şi nu a avut absenţe", întăreşte şi Ciprian Frumuşescu, directorul Colegiului Tehnic "Emanoil Ungureanu", unde Marius Sava a urmat cei patru ani de liceu. Tot el spune că elevul a încheiat fiecare an de liceu cu medii generale bune, peste 8. Potrivit dirigintei, băiatul voia să urmeze cursurile Politehnicii sau, dacă nu ar fi fost acceptat, l-ar fi tentat ISE. "Politehnica era prima lui opţiune, iar studiile economice, a doua", susţine Tudorache. Pentru a avea viitorul asigurat, băiatul a luat meditaţii. «A venit inclusiv la pregătirea pentru examen ţinută în şcoală. După ce a picat Bacalaureatul în prima sesiune era convins că se va pregăti mai bine şi va promova în a doua sesiune", mai spune diriginta. Despre Marius Sava, prietenii spun că nu bea, nu fuma, că îi plăcea să înveţe şi îşi respecta foarte mult părinţii.

A luat 9 la română şi 4,35 la matematică Marius Sava s-a sinucis, duminică dimineaţa, la ora 10,00, după ce a picat şi a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Tânărul era din Republica Moldova, dar făcuse şcoala în România. Familia lui se stabilise aici în urmă cu 11 ani.

La a doua sesiune a bacalaureatului, elevul a luat 9 la română, a trecut la limită proba de biologie, unde a obţinut nota 5,05, dar a avut probleme cu matematica, unde a luat doar 4,35. La celelate competenţe a primit punctaj maxim - limba română, limba engleză şi informatică.

Familia lui Marius Sava este în stare de şoc. Mama, costumieră la Opera din Timişoara, nu poate vorbi despre asta, iar cele două surori, mai mari, nu îşi găsesc liniştea. Familia a decis ca tânărul să fier înmormântat miercuri. CITIŢI ŞI:

  • Un tânăr s-a sinucis pentru că nu a luat examenul de bacalaureat nici a doua oară