Lalit Patidar este din Ratlam, un oraș indian din statul central Madhya Pradesh. Boala sa rară este caracterizată de păr abundent, în special pe față şi aproape pe tot corpul.

"M-am născut asa, aşa că am învaţat să traiesc cu părul pe mine", spune băiatul într-un reportaj dedicat lui. Dacă adolescentul nu pare să-și facă griji pentru el totşi întâmpină probleme: "Părul îmi intră în ochi, când mănânc îmi intră în gură, am probleme cu respirația…".  "Uneori când sunt într-un oraș aglomerat, oamenii vin și mă privesc. Unii chiar mă numesc maimuță ". "Au fost momente când alți copii aruncau cu  pietre în mine". "Dar familia și prietenii mei vin să mă salveze și să mă apere în astfel de situații", mai povesteşte băiatul în reportaj.

Hypertrichoza este un simptom al unui dezechilibru hormonal, iar familia Lalit speră într-o schimbare hormonală care ar putea apărea în jurul vârstei de 15 sau 16 ani, poate chiar eradicarea cursului bolii. "Dacă nu, o operațiune poate fi luată în considerare", spune tatăl său. 

 

Te-ar putea interesa și: