Udrea vrea Mişcare Populară separată de PDL. Plus Recuperarea PNŢCD

Udrea vrea Mişcare Populară separată de PDL. Plus Recuperarea PNŢCD

Mişcarea Populară ar putea cuprinde mai degrabă toate forţele care sunt alături de ''proiectul PDL'' decât transformarea Partidului Democrat Liberal, a declarat, vicepreşedintele democrat-liberal Elena Udrea, citat de Agerpres

Udrea a admis că ambele variante sunt în discuţie, că ''există şi preocuparea'' pentru o coagulare a forţelor de dreapta care să fie unite în acelaşi proiect, ''fie politic, fie de ţară'', numit Mişcarea Populară. ''Cred că mai degrabă Mişcarea Populară ar putea cuprinde, dacă spre acest proiect vom merge, toate forţele care sunt alături de proiectul iniţiat de PDL, un proiect pentru România în care să se adune toţi cei care vor şi au puterea să o facă, vor să tragă România din criza economică prin care a trecut şi care la nivel internaţional cel puţin încă se mai manifestă, vor modernizarea României, susţin toate reformele pe care le-am iniţiat'', a mai afirmat Udrea.

Baconschi vrea să-i recupereze pe ţărănişti Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi este de părere că PNŢCD ar putea fi cooptat într-o construcţie politică de dreapta. Într-un interviu acordat Hotnews, Baconschi a vorbit despre necesitatea constituirii unui pol de dreapta puternic şi a trecut în revistă partidele care ar putea face parte din acesta. "Singurele partide populare din România sunt PDL, UDMR şi PNŢCD. Ultimul este într-o situaţie de avarie pe care o deplângem, dar ar putea să revină ca element în această construcţie", este de părere Ministrul de Externe.  La fel ca Sebastian Lăzăroiu, Baconschi spune că "este nevoie şi de un suflu civic, de sprijinul mai larg al unor organizaţii patronale şi ONG-uri care, la rândul lor, militează pentru modernizarea României pe baza unor politici de dezvoltare economică sustenabilă şi cu mai puţin asistenţialism". "E clar că nu trebuie să reluam conceptul CDR, dar personal am militat întodeauna în interiorul PDL pentru unificarea tuturor forţelor de centru-dreapta", mai declară ministrul. UNPR, partener de pe margine UNPR nu intră în calculele privind constituirea Mişcării Populare, dar rămâne ca partener, au transmis atât Udrea, cât şi Baconschi. ''Nu se discută despre absorbţia UNPR, UNPR este un partid care devine din ce în ce mai puternic, şi la nivelul administraţiei publice locale şi la nivelul administraţiei centrale, la nivel naţional, deci nu avem niciun fel de gând să absorbim UNPR-ul în PDL şi nici nu cred că ar fi o soluţie, pentru că PDL este un partid de dreapta, UNPR este un partid de centru-stânga, dar avem o colaborare foarte bună în interiorul coaliţiei de guvernare", a declarat Udrea. "UNPR are propria sa nişă, este un partid de centru-stânga şi este doar un partener în Coaliţia de guvernare", a spus şi Baconschi. "Nu cred ca are interesul doctrinar pentru o astfel de construcţie", a apreciat şi Baconschi.

Ne puteți urmări și pe Google News