Bacalaureat Editia 2008 - 300 de variante

Bacalaureat Editia 2008 - 300 de variante

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, vrea ca fiecare candidat sa invete cate o suta de variante de subiecte pentru fiecare grad de dificultate: usor, mediu si dificil.

"Am fost consternat vazand pana unde poate merge inventivitatea pentru a copia la bacalaureat. La examenul din 2007 am pus pe site cele 100 de variante de subiecte, fiecare avand cate trei puncte cu grade de dificultate diferite. Nu am reusit sa-i convingem pe profesori sa fie corecti la supraveghere si nici pe elevi sa nu copieze. Vestitele inventii cu bazinele de la toaleta golite de apa, iar in ele puse variantele de subeicte arata cat de fara margini ar fi fost inventivitatea. De aceea, pentru 2008 am schimbat sistemul de alegere a subiectului de examen", a spus Adomnitei aseara, la masa rotunda organizata de fundatia Politiek Cafe, transmite Mediafax.

In ziua examenului din fiecare grup de subiecte, asezate in functie de gradul de dificultate va fi extras cate un numar, astfel incat in total sa fie compus subiectul pentru o anumita proba. "Aceste combinatii vor face imposibila copierea", considera ministrul.

Subiectele pentru examenul de bacalaureat vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educatiei pana pe 1 martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru fiecare proba scrisa se vor elabora categorii de itemi, iar varianta pentru subiectul fiecarei probe scrise va fi generata prin combinarea categoriilor de itemi, care trebuie postate pe site-ul MECT la data de 1 martie.

De mentionat ca ministrul Adomnitei a hotarat recent sa fie eliminat examenului de Capacitate, absolventii de gimnaziu urmand sa intre la liceu pe baza notelor obtinute la tezele nationale cu subiect unic si media claselor 5-8.

Cititi si "Adolescentii romani se multumesc cu opt clase"!