Evenimentul Zilei > Actualitate > BACALAUREAT 2015. O greșeală care-ti poate provoca infarct. Lucrare de 10, notată cu 1
BACALAUREAT 2015. O greșeală care-ti poate provoca infarct. Lucrare de 10, notată cu 1

BACALAUREAT 2015. O greșeală care-ti poate provoca infarct. Lucrare de 10, notată cu 1

O elevă din Cugir, județul Alba Iulia, a luat nota 1 la proba de matematica a Bacalaureatului din acest an, deși merita nota maximă. Greșeala aparține profesorilor corectori din Sibiu.Erorile de corectare a lucrărilor examenului de Bacalaureat pot crea șocuri emoționale puternice.

Eleva Colegiului Tehnic "I.D. Lăzărescu", din oraşul Cugir, a luat nota 1 la proba de matematica a Bacalaureatului din acest an, deși merita nota maximă – nota 10. Greșeala aparține profesorilor corectori din Sibiu.

Marcela Dărămuș, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, a declarat, astăzi, că a fost informată despre această situaţie și a pus greșeala pe seama oboselii corectorilor. Sursa citată explicat că profesorii din Sibiu care au corectat lucrarea elevei au pus corect nota în borderou, dar la dar la introducerea datelor în formatul electronic s-a trecut din greşeală nota 1,00. Adolescenta este una dintre cele mai bune eleve ale liceului.

După afişarea rezultatelor, atât eleva, cât şi profesorii săi au sesizat Comisia de Bacalaureat din Cugir. Profesorii-corectori din Sibiu și-au reparat greșeala, făcând modificarea de rigoare, fără a mai aștepta ca liceana să depună contestație, informează Agerpres. 

Inspectoratul Teritorial și Ministerul Educației au fost informate cu privire la eroarea făcută.

În final, eleva a obţinut în final media 9,11 la Bacalaureat.