Bacalaureat 2011, sesiunea de toamnă. Află modele de subiecte şi care sunt calificativele posibile

Bacalaureat 2011, sesiunea de toamnă. Află modele de subiecte şi care sunt calificativele posibile

Cine nu trece examenul de bacalaureat 2011 nici în sesiunea care începe astăzi, îşi ia adio de la facultate anul acesta. Examenele sunt supravegheate video, toleranţa faţă de fraudă e zero. EVZ îţi arată câteva modele de subiecte şi criteriile după care se ghidează profesorii în acordarea nivelului de competenţă.

Examenul începe astăzi, cu proba orală de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Sunt aproape 110.000 de candidaţi, cea mai mare cifră înregistrată în istoria Bacalaureatului pentru a doua sesiune de examen. Anul trecut, spre exemplu, cifra celor înscrişi a fost de 66.000. Peste 78.000 de candidaţi vor susţine examenul la proba obligatorie a profilului, iar proba scrisă la limba şi literatura română va fi susţinută de 62.348 de candidaţi. Tot peste 60.000 de elevi sunt nevoiţi să dea din nou proba scrisă, la alegere, a profilului şi specializării liceului. Altă sesiune, aceleaşi rigori Cea de-a doua sesiune a examenului se desfăşoară sub aceleaşi auspicii ca cea din iulie: supraveghere video, intoleranţă faţă de fraudă. "Subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate ca la prima sesiune, iar organizarea va fi cel puţin la fel de bună. În ceea ce priveşte corectarea, aceasta va fi echitabilă. Vom avea supraveghere video în toate centrele, însă ţin să reafirm poziţia Ministerului: cel mai important este cadrul didactic din spatele camerei", a precizat ministrul Educaţiei într-o conferinţă organizată aseară. Câţi elevi vor promova de data aceasta? În general, procentul celor care promovează la sesiunea din toamnă este cu mult mai scăzut decât al celor care dau examenul în iunie. Anul trecut, spre exemplu, în urma centralizării datelor, rata de promovare înregistrată la sesiunea din toamnă a fost 34,92%, faţă de 67%, cât fusese în prima sesiune. Tot în toamna anului trecut, niciun elev nu a reuşit să obţină media 10, peste 80% dintre candidaţi având note cuprinse între 6 şi 7. Universităţile, destabilizate de rezultatele proaste Eşecul în masă şi la această sesiune ar fi un dezastru pentru universităţi. Din cauza rezultatelor slabe la prima sesiune (doar 45,72% au promovat), în această toamnă sunt scoase la concurs mai multe locuri ca niciodată. Pentru universităţile de stat, neocuparea lor, în special a celor cu taxă, înseamnă o destabilizare clară a bugetelor. Pentru cele private, este un adevărat dezastru, mulţi dintre tinerii cu examenul luat preferând o facultate de stat dacă li se oferă această oportunitate. Un Bac al premierelor 2011 a fost anul premierelor: pentru prima oară, la examenul de Bacalaureat, sălile de clasă au fost supraveghetate video în cele mai multe judeţe, iar rezultatele înregistrate după prima sesiune au fost cele mai slabe din ultimii 20 de ani.

Subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate ca la prima sesiune, iar organizarea va fi la fel de bună."Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei

35% dintre elevii care au dat BAC-ul în sesiunea din toamna trecută, au promovat. Procentul ar putea fi mai mic anul acesta MODELE de SUBIECTE la bacalaureat 2011 DĂ CLICK pe imaginea de mai jos pentru a vedea modele de subiecte şi ce nivel de competenţă îţi vor acorda evaluatorii, în funcţie de modul în care răspunzi. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Bacalaureat 2011, a doua sesiune. Ultimul tren spre studenţie
  • Cinci motive pentru care poţi fi eliminat de la Bacalaureat
  • EVZ a montat camere de filmat la Bac şi în judeţul Suceava. Carcalete, pus la punct
  • BACALAUREAT 2011: Unii elevi îşi pot alege materiile de examen
  • Ghid de pregătire pentru cea de-a doua sesiune a BAC-ului