Avocatul lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, a oferit, duminică seara, ultimele informatii inaintea ședintei de mâine in care se va judeca cererea de eliberare din arest preventiv a Primarului General al Capitalei.

"Ceea ce domnul primar a vrut să transmită este următorul lucru: în primul rând, a înţeles exact prin ceea ce trece în aceste momente. Vizavi de afirmaţia făcută, că de ce i-a fost frică nu a scăpat, fac referire la această provocare, pe care o califică şi în acest moment, pentru că în această situaţie se află acum, ca urmare a unei provocări. Are în continuare încredere în actul de justiţie şi se consideră nevinovat. De aceea le-a transmis cetăţenilor care îl cunosc şi care îl apreciază, că nu este un derbedeu. Nu este vorba despre niciun milion de euro, nici procurorii nu au luat în calcul această variantă, vorbim doar de suma de 25.000 de euro" , a spus avocatul lui Sorin Oprescu la Romania TV

Viorel Mocanu a vorbit şi despre condiţiile din arest ale lui Sorin Oprescu.

"Din fericire, acolo toată lumea este egală. Faptul că are probleme de sănătate, angajaţii centrului de arest preventiv încearcă să-i asigure, pe cât posibil, tratamentul şi regimul alimentar. Nu cred că s-au exercitat presiuni asupra domniei sale şi nici nu cred că se vor exercita. Are încredere în actul de justiţie, spun asta pentru că am văzut comentarii vizavi de magistratul care ne va judeca, noi însă avem încredere în actul de justiţie. Noi nu ne luăm după condamnări, pentru că un magistrat dă şi condamnări, dar dă şi soluţii de achitare. Noi ne luăm după actele dosarului de urmărire penală", a adaugat acesta.