Evenimentul Zilei > Actualitate > AVOCAȚII din CONSTANȚA sărbătoresc, în felul lor, CENTENARUL ROMÂNIEI
AVOCAȚII din CONSTANȚA sărbătoresc, în felul lor, CENTENARUL ROMÂNIEI

AVOCAȚII din CONSTANȚA sărbătoresc, în felul lor, CENTENARUL ROMÂNIEI

Cel puțin 150 de cocarde tricolore, personalizate cu Centenarul României, vor fi purtate, până la sfârșitul anului, de avocații Baroului Constanța, fiind un gest simbolic de sărbătorire a împlinirii 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Holurile Palatului de Justiție și sălile de judecată din Constanța sunt animate în aceste zile de zeci de avocați pe robele cărora sunt agătațe cocarde tricolore cu însemnul “1918-2018 Sărbătorim împreună România 100”. Ideea aparține avocatului Cătălin Filișan care, prin Baroul Constanța, a achiziționat 150 de cocarde pentru a le oferi colegilor care doresc să le agațe la piept.

Cătălin Filișan spune că avocații au reacționat imediat, le-au primit bucuroși, în câteva minute cocardele tricolore s-au epuizat. “Am zis să le purtăm până la sfârșitul anului ca un simbol al anului Centenarului României. Le purtăm pe robe, tot timpul cât suntem la instanță. Colegii s-au bucurat”, a declarat avocatul, pentru EVZ.

 

Avocatul Cătălin Filișan este și președintele Asociației “Constanța Restart” care, în acest an,  sub deviza “Copacii au nevoie de oameni”, a reușit să mobilizeze sute de constănțeni în acțiuni de plantare pomi în diverse cartiere ale orașului. Iar Centenarul Unirii a fost sărbătorit prin plantarea a 100 de copaci în parcul Tăbăcărie.