Holurile Palatului de Justiție și sălile de judecată din Constanța sunt animate în aceste zile de zeci de avocați pe robele cărora sunt agătațe cocarde tricolore cu însemnul “1918-2018 Sărbătorim împreună România 100”. Ideea aparține avocatului Cătălin Filișan care, prin Baroul Constanța, a achiziționat 150 de cocarde pentru a le oferi colegilor care doresc să le agațe la piept.

Cătălin Filișan spune că avocații au reacționat imediat, le-au primit bucuroși, în câteva minute cocardele tricolore s-au epuizat. “Am zis să le purtăm până la sfârșitul anului ca un simbol al anului Centenarului României. Le purtăm pe robe, tot timpul cât suntem la instanță. Colegii s-au bucurat”, a declarat avocatul, pentru EVZ.

 

Avocatul Cătălin Filișan este și președintele Asociației “Constanța Restart” care, în acest an,  sub deviza “Copacii au nevoie de oameni”, a reușit să mobilizeze sute de constănțeni în acțiuni de plantare pomi în diverse cartiere ale orașului. Iar Centenarul Unirii a fost sărbătorit prin plantarea a 100 de copaci în parcul Tăbăcărie.