Avocatul Alex van der Zwaan, cetățean olandez în vârstă de 33 de ani, a recunoscut în instanța federală de la Washington că a mințit procurorii în ceea ce priveşte  o conversație din 2016 cu Rick Gates, fostul consilier al  lui Trump, despre munca pe care o făceau împreună pentru un ucrainean  aliniat cu Rusia. El a recunoscut, de asemenea, că a șters înregistrările schimburilor de e-mail pe care procurorii le-au căutat. El se confruntă cu până la cinci ani de închisoare, dar a declarat că se așteaptă să facă doar  șase luni sau mai puțin, notează nytimes.com

"Paul Manafort şi Richard Gates au fost puşi sub acuzare de Robert Mueller care a reţinut împotriva lor 12 capete de acuzare, printre care conspiraţie împotriva SUA, conspiraţie în vederea spălării de bani, neînregistrare ca agent în favoarea unei entităţi străine, fals în declaraţii şi şapte capete de acuzare de nedeclarare de conturi deţinute la bănci din străinătate"

Cei doi responsabili au respins aceste acuzaţii. Punerea sub acuzare a lui Alex van der Zwaan, care probabil a acceptat să coopereze cu Robert Mueller, măreşte presiunea asupra lor. Avocat poliglot, vorbitor de rusă, Alex van der Zwaan este, de altfel, ginerele oligarhului rus German Khan. Reamintim că zilele trecute au mai fost puşi sub acuzare încă 13 ruşi, de acelaşi procuror special.

O primă audiere de condamnare pentru Alex van der Zwaan a fost stabilită pentru 3 aprilie, mai scrie nytimes.com