Evenimentul Zilei > International > Avertismentul CRUNT a lui Trump! Europa este VIZATĂ. Vin VREMURI GRELE
Avertismentul CRUNT a lui Trump! Europa este VIZATĂ. Vin VREMURI GRELE

Avertismentul CRUNT a lui Trump! Europa este VIZATĂ. Vin VREMURI GRELE

Preşedintele american Donald Trump a anunțat miercuri că intenționează să impună noi taxe Uniunii Europene în ceea ce privește importurile de mașini europene, în cazul în care nu se va concretiza un nou acord comercial între Washington și Bruxelles.

„Încercăm să ajungem la un acord. Este foarte dificil să ajungi la un acord cu ei, cu UE. Dacă nu ajungem la un acord, vom impune tarife vamale", a declarat Donald Trump, jurnaliștilor, potrivit Agerpres.ro.  

Trump are la dispoziție 90 de zile în care să decidă dacă va impune sau nu taxe suplimentare asupra autoturismelor și echipamentelor auto europene.

Pe de altă parte, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat că Trump a promis că nu va impune noi tarife în această chestiune.

Trump a făcut aceste declarații în urma analizării unui raport al Ministerului Comerţului privind industria automobilă, despre care nu au fost furnizate date suplimentare.

„L-am analizat foarte atent. Am văzut rezultatele. Problema este dacă putem încheia sau nu un acord cu UE care să fie corect", a spus Trump.