Evenimentul Zilei > Social > Avertisment pentru „salahorii educaţionali”: Este imperativ să se organizeze Bacalaureatul
Avertisment pentru „salahorii educaţionali”: Este imperativ să se organizeze Bacalaureatul

Avertisment pentru „salahorii educaţionali”: Este imperativ să se organizeze Bacalaureatul

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, susţine că dacă Bacalaureatul 2020 nu s-ar organiza și mediile de absolvire ar fi calculate pe baza mediei din anii de liceu, un mare număr de elevi ar primi „Bacalaureatul moca”.

”Această idee este  susţinută de o parte din sindicate, o serie de elevi și cadre didactice prin scrisori deschise.  Astfel, universitățile slabe, rămase în pană de studenți după Bacalaureatul cinstit din 2011, să aibă din nou clienți”, spune fostul ministru al Educaţiei.

El avertizezază public asupra a două chestiuni majore din sistemul de educație din România:

1) este imperativ să se organizeze bacalaureatul. Veți vedea în zilele care urmează o avalanșă de solicitări ca bacalaureatul să fie acordat anul acesta pe baza mediilor de la clasă. Sunt vocile mafioților din educație, care vor să folosească această portiță pentru a da moca bacalaureatul unui număr mare de elevi, inclusiv celor picați în generațiile trecute, astfel încât universitățile slabe, rămase în pană de studenți după bacalaureatul cinstit din 2011, să aibă din nou clienți.

2) Este imperativ să se organizeze evaluarea națională: în sistemul actual de admitere la liceu nu putem lăsa mediile de la clasă, despre care se știe că sunt umflate artificial, să denatureze ierarhia intrării la liceu. Atenționez că dacă Legea 1 era aplicată nu aveam azi această problemă.

”Sper ca ministerul împreună cu președintele să-i pună la punct pe salahorii educaționali care, asemeni unui balaur cu 20 de capete, nu pierd nicio ocazie pentru a se înfrupta din firavul trup al educației din România.

Fiind cel care a așezat învățământul românesc pe baze valorice sănătoase, prin bacalaureatul corect și cruciada antiplagiat, îi avertizez pe cei care vor să întoarcă ceasul istoriei înapoi că vor avea de-a face cu mine. Ceea ce, când sunt supărat, nu e o idee bună. Dacă aveți dubii că e o idee proastă să mă enerveze cineva, întrebați-l pe Ponta cum e să primească cu dedicație o torpilă trasă de mine”., este mesajul lui Daniel Funeriu.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: