Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment lansat de un avocat în privința certificatului verde: „Pare a face parte dintr-o strategie bine pusă la punct”
Avertisment lansat de un avocat în privința certificatului verde: „Pare a face parte dintr-o strategie bine pusă la punct”

Avertisment lansat de un avocat în privința certificatului verde: „Pare a face parte dintr-o strategie bine pusă la punct”

Avocatul Toni Neacșu a lansat un mesaj virulent legat de impunerea certificatului verde și a vorbit despre mecanismele tehnice aflate în spatele deciziei.

Avocatul Toni Neacșu, fost membru al CSM, este de părere că impunerea certificatului verde, în toate activitățile, chiar și pentru intrarea în magazine, ar putea fi abuzivă. Tot legat de acest subiect, avocatul a avertizat că nu există o cale prin care decizia să fie anulată la timp. El a vorbit despre un delir al Guvernului interimar, condus de premierul Florin Cîțu.

Avertismentul lansat de avocatul Toni Neacșu legat de obligativitatea certificatului verde pentru a avea libertate de mișcare

„Delir autocrat al unui Guvern scăpat de sub control!! Acum se înțelege miza reală a modificării Legii 55/2020 în Parlament! (Plx 393/2021). Atenție, dacă Guvernul instituie această măsură abuziv prin HG poate fi ea cât de nelegală, nu există cale prin care să fie anulată în timp util de către judecători. Am tot spus-o, în starea de alertă Guvernul emite hotărâri care sunt sustrase oricărei forme control, adică controlului judecătoresc, judecătorii fiind singurii care le pot desființa. Deciziile instanțelor vin mult prea târziu, mult după cele 30 de zile cât astfel de hotărâri produc efecte.

E vorba despre proiectul de lege privind aprobarea OUG 68/2021 privind certificatul verde european. Acesta se află încă în comisiile Camerei Deputaților, după ce în Senat a trecut cu un amendament șocant, posibilitatea pentru Guvern de a „asigurara” exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale de existența certificatului verde”, a scris avocatul Toni Neacu pe contul de Facebook.

„În Senat amendamentul a fost introdus de comisia de apărare(!) chiar în ziua votării”

„Totul pare a face parte dintr-o strategie bine pusă la punct. În Senat amendamentul a fost introdus de comisia de apărare(!) chiar în ziua votării, în CD fusese pus pe ordinea de zi de săptămâna această, acum Cîțu lansează nucleară și dă semnalul pentru ce trebuie făcut săptămâna viitoare când probabil se votează”, a mai precizat avocatul în postarea de pe rețeaua de socializare.