Evenimentul Zilei > International > Avertisment de peste Ocean. SUA cred că Europa se confruntă cu un PERICOL MAJOR
Avertisment de peste Ocean. SUA cred că Europa se confruntă cu un PERICOL MAJOR

Avertisment de peste Ocean. SUA cred că Europa se confruntă cu un PERICOL MAJOR

Situația din Europa reprezintă o problemă și pentru politicienii din SUA. Prin vocea lui Hillary Clinton, clasa politică din Statele Unite își exprimă temerile privind situația imigranților.

Liderii europeni trebuie să ia măsuri mai ferme pentru a controla imigraţia şi trebuie să abordeze ascensiunea populismului cu o mână mai sigură, spune Hillary Clinton, contracandidatul democrat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, potrivit CNBC.

„Cred că Europa trebuie să se ocupe de problema migraţiei pentru că asta a aprins flacăra”, a declarat Clinton pentru The Guardian.

Clinton sugerează că imigraţia a fost combustibilul care a influenţat alegătorii atât în cazul alegerii lui Donald Trump ca preşedinte cât şi în cazul votului pentru Brexit din iunie 2016.

În timp ce Europa a început să îşi revină după criza datoriilor din 2011, continentul a fost martor al unui val din ce în ce mai mare de imigranţi care fugeau de conflictele din Orientul Mijlociu, în special de războriul civil din Siria.

Cancelarul german Angela Merkel a pierdut mult capital politic încercând să menţină o politică pro-imigranţi, şi chiar a pierdut o parte din controlul guvernului în faţa unor contracandidaţi care au mizat pe populism şi pe saturaţia cetăţenilor.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: