Epidemia de COVID 19 să uite că bate la uşă sezonul ambroziei. Sute de mii de români sunt alergici la plantă. Medicii spun că masca de protecţie împotriva COVID 19 are un efect benefic pentru cei sensibili.

„În principiu masca fiind un filtru, poate să ajute pentru că filtrează dar nu trebuie considerat un mijloc infailibil, pentru că măştile obişnuite nu sunt etanşe”, a declarat medicul oftalmolog Marian Stamate.

Anunțul unui medic român: Masca te poate scăpa de alergia la ambrozie dacă știi să o folosești corect: „Bune sunt măştile FFP2 şi FFP3, dar şi măştile de protecţie normale pot fi o barieră optimă”

Specialistul îţi spune că cele mai bune sunt măştile FFP2 şi FFP3, dar şi măştile de protecţie normale pot fi o barieră binevenită.

„Pentru a asigura o oarecare protecţie, măştile trebuie purtate correct, adică şi pe nas şi pe gură”, a mai spus medical Marian Stamate.

Ce estede fapt  ambrozia?

Cea mai răspândită dintre speciile de buruieni aparținând genului Ambrosia o reprezintă specia Ambrosia artemisiifolia, cunoscută sub denumirea populară de iarbă de paragină, iarbă pârloagelor sau floarea pustei, în funcție de zonă.

Ambrozia face parte dintr-o familie de plante sau buruieni care sunt un alergen extrem de întâlnit. Când o persoană inspiră polenul de la ambrozie, sistemul sau imunitar poate reacționa de parcă ar fi vorba de o substanță ce cauzează o boală, iar acea persoană poate să aibă simptomele unei alergii.

Ambrozia este o plantă sălbatică (buruiană), ce crește în special pe câmpuri, la marginea orașelor, sau în zonele cu buruieni de pe terenurile virane, scrie a1.ro.