Evenimentul Zilei > Actualitate > AVAS vrea sa vanda tot si nu crede ca va reusi
AVAS vrea sa vanda tot si nu crede ca va reusi

AVAS vrea sa vanda tot si nu crede ca va reusi

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) incearca sa privatizeze in acest an 62 de societati si estimeaza ca va incasa 600 milioane de lei din ceea ce va reusi sa vanda, adica in jur de 170 milioane de euro.

Dintre aceste societati, 27 de companii provin de la Oficiul de privatizare (OPSPI) din subordinea Ministerului Economiei si Comertului.
Intrebat ieri daca la estimarea veniturilor s-au luat in calcul si cele obtinute in urma vanzarii firmelor transferate de la OPSPI, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a fost foarte explicit: „Suma minima de 600 milioane RON va proveni de la companiile pe care AVAS doreste sa le privatizeze in 2007”.

Adica si de la cele venite de la OPSPI. Pe lista respectiva sunt nume grele: cele mai mari complexuri energetice din tara (Rovinari, Turceni si Craiova), patru filiale ale furnizorului de energie electrica Electrica, Daewoo Craiova, producatorul de elicoptere, IAR Ghimbav, sau de avioane, Avioane Craiova.

Daca se ia in calcul raportul pret/castig larg raspandit ca instrument bursier, numai un singur complex energetic valoreaza mai mult decat a estimat AVAS ca va incasa in tot anul acesta, din privatizare. Mai exact, AVAS nu prea ia in calcul vanzarea uneia din aceste societati, rezumandu-se doar la maruntisuri.

Ce se vinde

Pe lista societatilor pe care AVAS doreste sa le vanda anul acesta se afla eternele Electroputere Craiova, Rulmentul Brasov, Tractorul Brasov, dar si Antibiotice Iasi, societate considerata  cea mai valoroasa din portofoliu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News